Bernol Home


Skriv ut

BJÄRNUM. Vi befinner oss i Slättaröd för att besöka Bernol Home. Kan en Chic Boutique finnas ute på landet en liten bit utanför Bjärnum? Efter vi stigit in i butiken är svaret klart: Det kan det. 

I en mycket välkomnande miljö tar Charlotte Andersson emot oss för att visa oss runt i butiken. Det är lätt att se att Charlotte är stolt över den butik hon driver. Nästan allting som finns i butiken är närproducerat. Kläderna kommer från Sverige och Danmark. En del Blocket fynd fungerar som inredning i butiken och ger en mycket trevlig atmosfär. 

Charlotte Andersson välkomnar till sin shop

Delar av Vintageavdelningen

Färgavdelningen

Leksaksavdelning

I hyllorna trängs olika typer av produkter. Närproducerade rengöringsmedel och godis blandas med inredningsdetaljer och kläder

För en man som normalt sett inte är så intresserad av butiker blev detta ändå en stor upplevelse. För er som ännu inte stiftat bekantskap med denna pärla, kan jag meddela att den är värd ett besök.

Frågan blir ändå: Kan en butik här ute på landet funka? Häromdagen hade jag säkert 15 kunder svarar Charlotte. När dagen är slut så har det alltid kommit pengar till kassan.

Hur kunde det då bli så att butiken hamnade här ute? Pappa behövde en plats för sina lastbilar och när Bernol Färgindustri (se separat artikel) blev till salu köpte han företaget, berättar Charlotte. Pappa, Christian Andersson, hade nu plats för sina lastbilar men var också ägare till ett färgföretag, fortsätter hon. -Pappa erbjöd mig att jobba med färg och jag tog det. -Huset är stort så det fanns utrymme för denna butik också. 


Färgförsäljningen är fortfarande kvar och kommer att så förbli men det är helt klart att Boutiquen som ligger närmast Charlottes hjärta. Det finns planer för att utveckla och utvidga verksamheten.


Ytterligare bilder från besöket vid Bernol Home: