Hur är pulsen på gymmet?

Skriv ut

BJÄRNUM. Regler och restriktioner har påverkat oss alla under rådande pandemi. Näringsidkare är nu tvungna att begränsa antalet besökare rejält. Varje person skall ha 10 kvadratmeters utrymme. På varje affärsdörr står antalet tillåtna besökare åt gången. Handsprit skall finnas tillgängligt och möjlighet att hålla avstånd är viktigt. Hur har detta påverkat gymmet? För att få reda på detta besökte vi Energicenter i Bjärnum. 

Innanför dörren möter oss ett bord med spritflaskor. Det är då handsprit och inget annat. Förhållningsregler och skyltar med högsta antalet personer i de olika avdelningarna. Januari brukar normalt vara den månad då många vill ta hand om sin hälsa och börja träna. I botten ligger då ganska ofta ett nyårslöfte.

Hur ser det ut idag, frågar vi Annica Roslund som är platsansvarig på gymmet?
-

Vi ligger cirka 10–15 procent lägre i år än förra året. Helt klart har pandemin påverkat oss. Visst ska man ha respekt för pandemin men att träna är en investering för hälsan, svarar Annica.

Vi har anpassat oss för läget och begränsat antalet på våra pass. I vår app. kan man också se hur många som finns på gymmet och då kan man välja att komma hit när det är lite mindre med besökare.

Under sommaren hade vi gruppträning på förmiddagen ute. Största delen av deltagarna här var seniorer. I denna grupp har vi i sett ett ganska stort avhopp av deltagare. Innan pandemin hade vi ca 35 seniorer som regelbundet tränade. Nu är det endast 4 kvar på dessa pass, fortsätter Annica.

Gert Persson träffar vi på träningscykeln. Hur ofta går du hit till gymmet?
-
Efter ett uppehåll på ett par månader på grund av pandemin är jag tillbaka och tränar nu nästan dagligen.

I spinningslokalen där musiken dunkar på hög nivå sitter Dijana Protic på en cykel. Hon är instruktör på gymmet och kör bland annat spinning och fredagsfys. I denna lokal finns nu endast fyra cyklar mot tidigare tolv. Detta till följd av rådande regler.

Vi tackar för oss och önskar lycka till. Innan vi lämnar lokalen tar vi återigen och spritar händerna. En tanke slår mig då att det är en väldigt konstig tid vi lever i. Helst ska man vara negativ och lukta sprit.