Gammelgäddan fick bita i den vassa kroken på Bjärlången!

Skriv ut

BJÄRNUM. Kung Bore slog till med full kraft i våran byggd i början på veckan, och då trillade det ner mängder med snö och sjöarna frös till ordentligt.
Bjärlången är väl en sjö som rätt så lätt lägger sig och det var nog tre år sedan man riskfritt kunde ta sig fram på sjön, för att idka lite isfiske.

Patrik Persson visar stolt upp gammelgäddan som han plockade upp från Bjärlångens djup lördagen den 6 februari.

I fredags så var det dags för Patrik Persson och Torbjörn Håkansson att plocka fram isborren och övrig utrustning, för att bege sig ner till Bjärlången i hopp om att kunna plocka upp Gammelgäddan.

Patrik och Torbjörn hade satt ut ordentligt med angeldon för att kunna plocka upp Gammelgäddan.

Fredagen var kall och vinden bet ordentligt i kinderna och någon större aktivitet under isen kunde inte grabbarna skönja. En liten abborre blev det dock efter fyra timmars fiske.

Så här ser moderna angeldon ut 2010. Under ytan får man bara ha en krok och inte som förut en ”Sax”

Men skam den som ger sig och lördagen skulle man agna upp ordentligt och fylla termosen med varmt och gott att dricka. Efter tre timmar på lördagen så slog det till ordentligt på Patriks utrustning och visst var där fisk.

Patrik Persson hade laddat upp ordentligt inför lördagens isfiske på Bjärlången.

Det visade sig vara en ordentlig ”Gammelgädda” på minst 4 kilo, så upp på isen kom den för att bli dokumenterad ordentligt av Torbjörn och Patrik. Glädjen var stor och man beslöt att skicka ner den stora gäddan i Bjärlångens djup igen, vilket så också skedde. Med andra ord en lyckad fiskehelg för Patrik Persson och Torbjörn Håkansson på Bjärlångens fina is i Bjärnum.

 Det var mycket folk på Bjärlången under lördagen och vädret var visserligen kallt men ack så fint.