Vittsjö kyrka just nu till salu!

Skriv ut

VITTSJÖ. Troligen finns många intresserade köpare för det ovanliga och säkert åtråvärda utropet då en kyrka är till salu. Vad slutpriset kommer att hamna på är för stunden oklart men skall bli intressant att följa.

I en webbauktion genomförd av Norra skånes Auktionshus finns objektet -en vacker ”Miniatyr kyrka” av Vittsjö kyrka med belysning och en speldosa som spelar Stilla natt.

Vittsjö kyrka byggdes på slutet av 1100-talet, kyrkan byggdes ut och 1828 tillkom kyrktornet. Årtalet 1828 står det också på den här lilla kyrkan.

Modell av Vittsjö kyrka (för att se fler bilder klicka här)

Mikaela Svarfvar berättar att cirka 100 objekt går på auktion varje vecka däribland Vittsjö kyrka. Mikaela driver tillsammans med sin bror Pierre och föräldrarna Monica och Anders, Norra Skånes Auktionshus. Företaget finns i Algas gamla lokaler med besöksingång från verkstadsgatan. Försäljning sker via företagets hemsida https://nskauktionshus.se, där den intresserade enkelt får en fin överblick över alla varor som ligger ute till auktion. Här finns även en ”nedräkningsfunktion” som är rolig att studera, berättar Mikaela. Ju närmare sluttiden man kommer ju fler bud trillar in och detta uppdateras automatiskt för alla besökare. Ibland är det riktigt ”krig” om vissa åtråvärda varor.

Mikaela som är utbildad fotograf med bland annat meriter som modefotograf i New York berättar av de kommit igång riktigt bra och nu lägger ut minst 400 objekt varje månad. Det är mycket jobb innan vi kan lägga ut varorna på nätet. Vissa artiklar behöver kanske en översyn, de skall registreras och fotograferas. Först därefter lägger vi ut dem på hemsidan, berättar Mikaela.

Förutom vår egen hemsida så har jag hand om vårt nyhetsbrev som skickas till alla som skapat ett konto på vår hemsida. Dessutom gör vi reklam via sociala medier, fortsätter Mikaela. En rolig sak är att man hela tiden lär sig något nytt om framförallt äldre saker som lämnas in. Vid något tillfälle hade vi inte en aning om till vad ett äldre föremål tidigare använts. Då har faktiskt hjälpsamma kunder kommit med det rätta svaret.

På Norra Skånes Auktionshus hemsida finns på startsidan uppgifter om öppettider. Vid dessa tider har man möjlighet att besöka oss och då på nära håll studera det man är intresserad av. Kanske hittar man dessutom något annat som kan vara av intresse. Vi har en del kunder som har som vana att komma inom bara för att se om det är något nytt på gång, varor som ännu inte lagts upp på sidan, berättar Mikaela.

Om några dagar säljs Vittsjö kyrka och det skall bli intressant att följa budgivningen speciellt de sista timmarna då priset sticker iväg, avslutar Mikaela Svarfvar.