Skriv ut

VITTSJÖ. Vinden ligger på rätt rejält vid öppna platser, men skall man gå ut på en promenad får man klä sig därefter. Varma sockor i stövlarna och flera lager med kläder, sen är man klar för en härlig promenad. Visst är det klabbigt på vissa ställen men man kan gå vid sidan om stigen för att undvika vattenpölarna.

Ner till sjön för att kontrollera höjd och vattennivån, fast man kan bara ana hur. Isen har minskat både vid stranden men också ute vid stenarna som syns mera nu. Det är nu man bör vara observant på isens bärighet. Solen värmer kanske inte så mycket men den värmer så sakteliga ändå. Isens tjocklek är säkert skiftande, vid strömmande undervatten som minimerar isens hållbarhet och som inte syns för blotta ögat. Vi går ju mot vår och årets vårmånad är i faggorna och det hela kan ju sluta illa om man inte är försiktig både på okända sjöar men också på sjön himmavid.

Fast visst är det skönt med lite snö och is när det är sportlov, i alla fall för skollediga barn.Men snart så har den sist komna snön försvunnit helt och längre promenader kan göras igen med lättare packning, härligt. Visst värmer vårsolen gott på oss människor och vilken lycka att kunna hänga ut tvätt, torkar kanske inte så lätt men doften den är bara så ljuvlig. Härliga tider väntar framöver så ut och njut av vintervyns egna magiska foto.