Skriv ut

BJÄRNUM. På platsen där Ekebackens förskola tidigare låg är det nu full aktivitet. Att säga att första spadtaget är taget är en stor underdrift. Hundratals kubik av matjord, sten och grus är redan bortforslade. Anledningen till denna stora åverkan på tomten är att här skall det byggas något unikt för Bjärnum. Äntligen skall nya flerfamiljshus byggas. Det är de första denna sida av millennieskiftet. Fyra huskroppar med totalt tolv lägenheter kommer att finnas på området. Dessa är av bostadsrättsform och får efter insatsen en rimlig månadsavgift.

BOLIUS FASTIGHETER heter företaget som står för satsningen på bygget i Bjärnum. De tre personer som står bakom företaget heter Fredrik Segreland, Jonas Zetterman och Martin Johansson. Vi möter dessa på byggarbetsplatsen som kommer att få namnet Brf Solbrinken. – Vi satsar på lokala entreprenörer, berättar dom. Även huskropparna som kommer att levereras i moduler tillverkas lokalt. Det är Reformhus från Hässleholm som fått uppdraget, fortsätter dom. Även köksinredningen och garderoberna är lokalt tillverkad. Ballingslöv AB står för leveransen av dessa.

Reformhus Sverige AB är beläget i Modulents gamla lokaler i Hässleholm. Reformhus bygger nyckelfärdiga lågenergihus med delvis ny teknik. I företagets lokaler kommer en visningslägenhet att byggas. Denna förväntas vara klar i april.

Nya Solbrinken markplaneras av Markus Persson TA

I april kommer de första modulerna att ställas på plats. Efter det är det ganska mycket jobb som måste färdigställas innan de första lägenhetsköparna kan flytta in. I nuläget finns det fem lediga lägenheter kvar för försäljning. Det är Jonas Nilsson på Fastighetsbyrån som är mäklare för bygget. För att få klarhet i både insats och månadsavgift är det lämpligt att vända sig till honom.

Nya Solbrinken under byggnation

För de flesta Bjärnumsbor känns det säkert trevligt att ett privat företag är beredd att satsa på byn och ge möjlighet, inte bara för Bjärnumsborna, utan även för folk som vill flytta in till byn att få ett nytt boende till rimlig kostnad. Även Vittsjö kommer att få glädje av detta företag. Tolv till fjorton hyreslägenheter planeras att byggas där inom kort.

Markus Persson TA, lastar fullt till Simon Mårtensson

Dumperföraren Simon Mårtensson inhyrd från Nävlinge Maskin

Markus Persson i sin 25 tonare ger sig i kast med sista kullen på Nya Solbrinken

Byggherrarna Fredrik Segerland, Jonas Zetterberg samt Martin Johansson kollar av sitt bygge på Nya Solbrinken i Bjärnum.

Sista kullen på Nya Solbrinken jämnas av Markus Persson på TA 8.

Snart klar med markarbetet på Nya Solbrinken och då klar att gjuta sulorna.