Vårvindar friska...

Skriv ut

VITTSJÖ. Just i denna period så går jag iallafall och väntar på värme och vårens ljumma vindar och inte som nu, det blåser ju nästan storm. Men jag tror nog att många med mig går i väntans tider. Ut på skogspromenad rätt rejält påklädd förstås och letar efter lite vårtecken men också på tomten hemmavid.

Vit julros

För några år sedan fick jag en vit julros som jag efter riklig blomning satte ut i en rabatt, har tittat efter den sen dess för att se om den blommar men nej, inte då. Mot söder längs med huset så har vi en altan och där jag sätter jag ut de flesta av mina sommarblommor. Många av de sorter som både doftar och blommar rikligt tycker jag om. Blommor skall dofta.

Men tebaks till min lilla vårkoll, redan i somras såg jag att några blad stack upp mellan stenplattorna på flera ställen uppe på altanen. Tyckte redan då att dom bladen var lika julrosens blad, så jaa de fick vara kvar. Jodå, visst var det så, och nu med några fler blad så blommar den här lilla pytte plantan med minimalt växtyta och jordmån. Helt otroligt men så är det och naturligtvis får den stanna kvar där den är.

Tulpanbukett

Men under tiden tills vårblommorna kommer får man inhandla lite ögongodis som i dehära fallet är en ljuvlig vårbukett av tulpaner i allehanda färger med lite annat smått och gott instucket till en vacker vårbukett.
Det är samma årliga tålamodsprövande tid att vänta på, att varje år gå runt och kolla om det inte sticker upp tusenskönor i gräsmattan, jodå dom har kommit inte många men ändå blommor.

Magiska fenomen men våren är efterlängtad och nu så skall de klippas och ansas i pelagonia krukorna, kannorna och planta om bland änglatrumpeterna. Så håll tummarna för att de alla har klarat vinterförvaringen men det e en annan femma. Vi är ju iallafall på rätt sida och ljuset har återvänt, skönt med friska vindar.