Husvagnar hämtas ut från vinterförvaring

Skriv ut

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Lördagen före påsk är för flera campingplatser ”startskottet” för årets säsong.

Jag håller koll

I södra Sverige har flera av de campingplatser som inte har åretruntöppet sin start för säsongen denna helg, -helgen före påsk.

Denna lördag blir det ofta kö av långliggare som vill in till sin ”gamla boplats”. Det blir även sammanträffande med alla trevliga grannar från i fjol och en massa att prata om, -hur har ni haft det i vinter, -har ni bytt vagn, -kom in på fika, -vi kan ta det ute med hänsyn till corona?

För flera långliggare innebär det att bland annat trägolv för förtält förvarats på den tidigare platsen. Nu gäller det att få vagnen på plats, i ordentlig våg, -kanske komplettera med lite grus där förtältet skall resas. El skall dras från stolpe till vagn, -kabeln skall ibland grävas ner. Vatten skall hämtas och fyllas i vagnens tank, -Tv-antennen skall riktas in mot närmaste sändare. Sedan är det kväll o man sover en skön sömn.

Nästa dag är det först dags för rundan med hunden, -åter träffar man gamla bekanta, -o Vicky du måste ha lite godis som du brukar. Rundan kan ibland ta en god stund, till Vickys stora glädje.

Landöns camping är en av dessa campingplatser som drar igång säsongen nu på lördag. Visst kliar det lite även hos oss, vi är så kallade långliggare och kommer tillbringa våren, sommaren och hösten på denna underbara plats. Här finns det mesta en botaniker eller fågelintresserad eller fiskeintresserad kan önska sig.

Backsippa

Nu stundar massor av fototillfällen i både gryning och solnergång. Inom snar framtid kommer båten att sjösättas och sedan finnas lättillgänglig för både fotoäventyr och fisketurer i Skånes faktiskt enda skärgård. I fjol missade vi sälarna, kanske har vi mer tur i år. Hoppas att Havsörnarna är lika tillmötesgående för fotografering även i år.

 

Ramslök doftar underbart

Soluppgång 

Snart kommer jag ”hoppa i” mina vadarbyxor för att med flugspöet testa om det finns några fina och huggvilliga havsöringar, -men oftast blir det bara havsluft och en underbar och spännande stund till ljudet från mängder av havsfåglar.

Om en dryg månad bjuder näbbgäddan till ordentliga fighter i vikarna runt Landön. Då är Hanöbukten fylld av båtar, där man ofta ser flera generationer i samma båt. Lite som det berömda kräftfisket på anda kända håll.

Därtill kommer alla de fina vandringsleder vi kommer att strosa runt utefter, kanske kommer vi även utmed dessa möta en av våra kära skribenter på Portalen som ofta skriver om sin hembygd i Verum.

Lite fler bilder:

Storskarv eller som den ibland kallas "Åla-kråka"

Häger 

Solen på väg ner

Havsörnar

Solnergång