Färgglatt till Påskdagarna

VITTSJÖ, SKYRUP. (Överst) En härlig tid ligger i framkanten för oss alla just nu, det är inte bara klockan som har ändras en timme framåt. Mycket arbete som väntar på en som sig bör när våren är i antågande. Lite ombyte är på gång, någon sår i små krukor andra planterar om så visst har våren kommit lite grann iallafall. Vårfåglar som stare och bergfink har gjort nedslag i min trädgård. Inte så många men de som kommer är välkomna och gladan seglar tyst högt upp ovanför huset, men denna gång blev det tji.

Ibland så känner man bara för att åka nånstans och mitt i veckan så om man har tur är det inte lika trångt i affären, så vi tar en tur till ett handelshus. I dessa tider när det är dags att så frö, sätta om lite blommor eller plantera om i större krukor då bör man ha det hemma annars får man ju införskaffa materialet snarast, har man det hemma underlättar det mycket för en tidigare vårsådd. Sagt och gjort mot staden näst intill. Väl mött inne i affären på ett bord så ligger höna pöna Agda där i naturlig storlek, i skrockande liggställning alldeles själv. Men hon verkar trivas där i ensamt majestät, (eget rum).

Dehära hönsen i många glada färger har redan intaget sittpinnen/hyllplanen, sydda i mjuka tyger och som kan tilltala den yngre köparen och visst är dom vackra på sitt sätt med randiga håsor.

I år så är det material i tunn plåt som målats i påskens glada färger till motiv som tillhör påsken. En stor tocke men ack så smal men den är grann.

Lite längre bort finns det flera andra tockar fast i golvmodeller, dessa är rejäla sådana och dom är nästan en meter höga. Men alla dessa figurer har nåt gemensamt och det är plåt och färgglad målning. Passar säkert den som behöver köpa nåt nytt i år just till påsken eller varför inte något nytt pynt till allt det andra, man kan byta bara för det är roligt.

Alla dessa tings har ju mycket annat runt omkring sig, det är faktiskt ett bra utflyktsmål när eventuell tristess smyger sig på, bara nån mil dit och handelshuset som jag berättar om är trästället i Skyrup utanför Tyringe. Väl värt ett besök det finns mycket mycket att se och att köpa om man känner för det.

 

Top