Vittsjö vann enkelt med 4-0 mot AIK

VITTSJÖ. Hemmalaget höll nollan och vann med 4-0, ett resultat som mycket väl kunde varit betydligt högre för Vittsjö.

1- 0 till Vittsjö

Första halvlek inleddes lite trevande från Vittsjö. Efter kvarten spelad stod det dock klart att Vittsjö var det bättre laget på alla sätt. Hemmalaget hade efter 20 minuter redan skapat två hörnor. Inte oväntat kom så ledningsmålet genom Clara Markstedt efter en mycket grötig situation i AIK försvaret.

Tio minuter senare rörde AIK till det i sitt försvarsspel målvakten Majassari kolliderade med egen försvarsspelare och bollen gick i mål. Tecknades som självmål och därmed 2-0 till hemmalaget.

3-0 till Vittsjö

Tio minuter senare utökar Vittsjö ledningen till 3-0 efter en hörna slagen av Ebba Hed som Clara Markstedt säkert sätter i mål. Under halvleken skapade hemmalaget tre hörnor, tre avslut på mål varav en genom Clara Markstedt i målställningen. AIK hade faktiskt inte skapat något mot Vittsjömålet. Lagen gick till vila med 3-0.

Andra halvlek fortsätter med en klar Vittsjödominans som med lite tur i stolpträffar mycket väl kunde utökat ledningen med ett par mål. Hemmalaget skapar inte mindre än sju hörnor och har två avslut i målställningen. I den 76 minuten så får äntligen födelsedagsbarnet Emily Gielnek ett inlägg av Clara Markstedet som hon säkert nickar till en Vittsjöledning på 4-0. Att hon blev glad gick inte att ta miste på. Under halvleken skapade AIK inte någon egentlig farlighet mot Sabrina D’ Angelo i Vittsjömålet.

Robert Bergström var nöjd och tyckte att laget var hyfsat effektiva i första halvlek, vilket vi inte var mot Örebro. Det var en lite trevande inledning de första 10- 15 minuterna. Allt eftersom malde vi ner dem och gick med 3-0 ledning till paus. Robert var inte riktigt nöjd med lagets förmåga att stoppa AIK kontringsmöjligheter. -Men vi skapade oändligt många målchanser ett par tre i ribban, skott som blockeras. Vi skulle kanske gjort fler mål men man skall kanske inte skrika för mycket, vi håller nollan och vinner med 4 mål.

Nu kommer två bortamatcher på rad för Vittsjö GIK. Först mot Linköping den 23 maj och sedan mot Eskilstuna den 30 maj. Inte förrän i den 8:e omgången och den 5:e juni är laget åter på Idrottsparken som då gästas av Växjö.