Redaktionen siktar högt

BJÄRNUM. Sedan redaktionen med undertecknad och fotograf Jan Svensson startade vårt samarbete tidigt i våras har ambitionen var klar, vi skall göra reportage som vi är stolta över. Hålla oss på jorden och inte sväva i väg.

Redaktionen fick vara med om en drönarflygning över Bjärnum och en hög önskan om ett sådant inköp står högt i kurs.
 (foto Stefan Svensson)

Under de ganska många reportage som vi gjort på denna korta tid tycker jag att vi lyckats. Känslan är att det nu kan vara slut på det. Vi vill nå högre med våra reportage och bilder. Att se Skåne lite från ovan har nu blivit ett mål.

Med en sådan här leksak kan man fånga fina bilder från ovan.

Nej, vi har inte drabbats av hybris. Efter ett möte med drönarfotograf Stefan Svensson har åtminstone fotograf Jan fått en ny dröm. Med tindrande ögon som ett barn den 24 december fick han beskåda hur en flygfarkost smidigt kunde framföras och fotografera över stora område ”lide grann från ovan”.

Stefan Svensson var på besök i Bjärnum. och demonstrerade 
 avancerad Drönarflygning. Här syns han i centrum med sin utrustning.


Stefan visar och förklarar hur en drönare fungerar. För att framföra en sådan tingest krävs någon form av licens. Högre än 120 meter fick han inte köra men framhöll att 300 meter går det att få upp den på. Med hjälp av en padda kunde han tydligt se var kameran var riktad.

Stefan Svensson var noggrann med att kalibrera sin utrustning innan
 han skickade upp sin maskin i det blå.

Med två små spakar styrdes farkosten lätt upp och ner och fram och tillbaka. Ett par uppstigningar gjordes från olika platser i byn. Därmed finns det färdiga bilder för eventuella framtida reportage. En bild användes i reportaget om Folkparken.

Vy 1 över Bjärnums Centrum en vanlig vardagskväll sett med en kamera på 
 en avancerad Drönare. (foto Stefan Svensson)

Vy 2 över Bjärnums Centrum en vanlig vardagskväll sett med en kamera på 
 en avancerad Drönare.
 (foto Stefan Svensson)

Efter en fantastisk presentation av drönaren, är jag övertygad om att personen som har huvudrollen på ovannämnda datum, kommer att få en önskelista där det står drönare högst upp, från fotograf Jan. Hoppas verkligen att han varit snäll så att vi kan höja nivån på våra reportage.

 

 

Top