SPF Trivsams årsmöte

Skriv ut

BJÄRNUM. Femtiotalet glada och förväntansfulla medlemmar i SPF Trivsam i Bjärnum samlades i Bygdegården för att hålla ett försenat årsmöte samt parentation över avlidna medlemmar under 2020.

 Mycket fanns att prata om innan mötet skulle starta.

Att folk var glada att träffas igen märktes på den ganska höga ljudnivån. Mycket fanns att berätta om vad som hänt sedan sist de träffades. Ordföranden Kerstin Göransson fick höja rösten en aning för att få åhörarna att lyssna när klockan slog två och mötet skulle börja.

Första punkten var parentation över avlidna medlemmar under 2020. Prästen Ullrika Jäderland läste en kort betraktelse över livet och döden. Namnen på de sju avlidna lästes upp och Ingrid Magnusson tände ett ljus för var och en.

 Parentation. Prästen Ullrika Jäderland läste namnen på de avlidna medan Ingrid Magnusson tände ljusen.

Som avslutning sjöngs unisont psalmen Tryggare kan ingen vara. De församlade klämde i ganska bra på första versen men efterhand blev sången svagare och svagare. Som försvar kan sägas att det gått många år sedan mötesdeltagarna gick i skolan och tvingades lära en psalm till varje lördag.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar tog sedan över. Till att leda dagens förhandlingar valdes Sten -Åke Johansson som ordförande och Ylva Larsson som sekreterare.

Presidium. Sten-Åke Johansson och Ylva Larsson skötte årsmötesförhandlingarna på ett förtjänstfullt sätt.

Besluten om att godkänna verksamhetsberättelsen, ekonomiska berättelsen och revisionsberättelsen flöt på som vanligt. Även beslutet om att ge styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2020 klubbades snabbt igenom. På punkten val, var dagens möte lite annorlunda. Då valberedningen på grund av rådande restriktioner inte kunnat träffas, fattades endast två beslut. Leo Johannesen valdes till webbansvarig och alla övriga val förlängdes ett år. Det är ju bara ett halvt år till nästa årsmöte så medlemmarna godkände detta förfaringssätt.

Efter alla viktiga beslut var det dags för ännu en viktig punkt på mötet, nämligen fikat. Kaffebrödet för dag var sponsrat av Snapphanebygdens Sparbank och inmundigades utan anmärkning. Då kafé Centrum i Bjärnum har stängt för semester kom kaffebrödet denna gång från Börjes i Osby. Som sista punkt gick ordföranden Kerstin Göransson igenom de planerade aktiviteter som ligger närmast i tid. Vattengympa och byavandring var några av punkterna. Hela programmet för i höst finns för övrigt tillgängligt på föreningens hemsida. Restriktionerna försvinner nästa månad och då kan verksamheten övergå till nästan normalt läge.

Ordförande tackade de närvarande och förklarade mötet avslutat.