Efterlängtat Hövdingelopp tillbaka, bjöd dagen till ära ny sträckseger på 10 km

VERUM. Under mycket bättre förutsättningar kunde nog inte årets terränglopp genomföras. Lagom temperatur, stundtals ett svagt duggregn och en oväntat stor påhejande publik.

 

Joakim Edvardsson från Farstorp passade på att slå banrekord på 10 km herrar, detta med tiden 36,24 mot tidigare 36,27. -Jag hade siktet inställt på att försöka slå detta, o nu när vädret var perfekt satsade jag lite extra och det gick ju hem. Extra kul att plocka rekordet från mina kusiner, berättar Joakim. Jag tror mig kunna banan efter tre tidigare lopp o vet var man skall sätta in stötarna eller spara krafter. En helt underbar natur som gör att det blir lite lättare efter de tunga delarna, avslutar årets segrare och tillika ny banrekordhållare, Joakim Edvardsson.

Årets segrare på 10 km damer blev Amanda Lahti från Malmö med tiden 45.08. Jag kommer faktiskt från Göteborg men arbetar just nu i Malmö, berättar Amanda. Hövdingeloppet var första gången för mig, -men du, vilken underbar bana, naturen gav extra krafter efter de tuffa partierna och tuffa partier fanns det en hel del av. Även vädret var på vår sida, fortsätter Amanda. Extra roligt är att jag ser att Folkrörelserna som till exempel terränglöpning kommit igång igen. Jag jobbar som läkare i Malmö och har under lång tid arbetat med Covidpatienter samt varit ansvarig läkare vid många vaccinationer. Att nu se aktiviteter bland annat som Hövdingeloppet åter komma igång gör mig riktigt glad, avslutar Amanda Lahti.

Robert Larsson från Göteborg valde i år att springa 4,8 km på tiden 19.51. Jag har sprungit här tre gånger tidigare och gillar den fina organisationen samt naturligtvis naturen utmed banan. I år var det perfekt, lite fuktigt och lagom temperatur. Jag kommer absolut tillbaka nästa år.

Lova Nilsson från Helsingborg segrade i klassen dam (eller <18 år) 4,8 km med tiden 21.48. Det var första gången som jag sprang Hövdingeloppet men det gav mersmak. Lite tuff bana men samtidigt väldigt naturskön så man glömmer snabbt de svåra partierna.

Efter tävlingen mötte jag en mycket glad och lättad Ola Johnsson, initiativtagare till loppet som startade för för åtta år sedan och nu ansvarig för årets lopp. -Jag är så glad över årets stora uppslutning. Äntligen får vi möjlighet att arrangera loppet igen, jag är så glad, sprudlar Ola som knappt kan vara stilla. -Titta på mina klena ”kontorshänder”, jag har jobbat med förberedelser så att det finns sår till o med på handflatorna, -men det läker nog, fortsätter Ola.

Vi har fått väldigt mycket positiv respons från deltagarna under de tidigare sex åren. De ger beröm för både organisation, bansträckning och den fina och påhejande publiken. Även nu då vi offentliggjorde att det kommer att genomföras ett Hövdingelopp 2021 kom en hel del ”hurra-rop”. Detta sporrar naturligtvis oss som lägger ner en hel del tid o kraft på att försöka göra loppet så trivsamt som möjligt för alla, tillägger Ola. Du måste ge beröm till Verums GoIF som är helt underbara, ställer alltid upp och med en massa folk, tillägger en glad tävlingsledare Ola Johnsson

Flera lagteam passade på att ställa upp, vid starten sågs bland annat Team El-Olle och Team El- Martin.

Team El-Olle

Team El- Martin

Återigen svarade företaget Neptron för tidtagningen. Gunnar Larsson berättade att man samtidigt som Hövdingeloppet finns på fyra andra tävlingar i Sverige och svarar för tidtagning.

Klicka för resultat

Extrabilder:

 

 

Top