Vittsjö spelar oavgjort mot Djurgården

STOCKHOLM. Det fanns minst 300 på plats på anrika gamla Stockholm Stadion för att se Djurgården möta Vittsjö i den 16 omgången av årets damallsvenska serie. Det blev spel på en plan som delvis bestod av grus.

Vittsjö inleder första halvlek ganska tamt. Redan i den 1 minuten får säkra Sabrina D´Angelo göra sitt första ingripande.

Fernanda Da Silva

Vittsjös stabila försvar med Sabrina, Clare Polkinghorne och Sandra Adolfsson räddar så här långt laget från baklängesmål.
Genom alltid jobbande energiknippet Fernanda Da Silva kommer i den 20 minuten ledningsmålet för Vittsjö.

Drygt 20 minuter senare reducerar dock genom Fanny Lång för hemmalaget vilket även kom att bli det resultat lagen gick till pausvila med.

I den 52 minuten tar Djurgården ledningen i matchen, detta genom att Hayley Dowd gör 2-1. Vittsjö fortsätter kämpa och i den 68 minuten är det Clara Markstedt som rättvist utjämnar till 2-2. Detta resultat höll sig till matchens stopptid efter en förlängning med två minuter.

Da Silva framstår tidigt tillsammans med Clara Markstedt som Vittsjös mest energirika och bästa spelare. Den Brasilianska viljan och skickligheten genom Fernanda Da Silva med bollen träder tydligt fram.

Nästa match är även den en en bortamatch och mot svåra norrbottningarna Piteå. Matchen spelas den 26 september.