Vittsjö övertygade och vann med 3-0 mot Linköping

VITTSJÖ. Efter en lite svag inledning från hemmalaget kom dessa efter kvarten spelad tillbaka och tog över mer o mer i matchen. Vittsjö vann rättvist med 3-0, ett slutresultat som med lite tur kunde varit det dubbla. De (bara) 322 på läktarna fick se ett Vittsjö visa upp stor vilja och glädje i sitt spel.

Linköping startade med flera målchanser som gjorde att man började undra för hemmalagets del. Efter halvtimmen spelad var det dock Vittsjö som tog över mer av matchen. Vittsjös sedan tidigare omvittnat fina försvarsspel med Sandra Adolfsson och Clare Polkinghorne och Sabrina D`Angelo i målet gjorde att gästerna inte fick resultat på sina skott. Clara Markstedt var nära att ge Vittsjö ledningen via en lobb som tyvärr gick strax över. Michelle De Jongh hade öppet mål efter en fin passning från troligen Fernanda Da Silva men kom halvmetern fel. Efter assist från Clara Markstedt i den 34 minuten sätter Fernanda Da Silva säkert bollen via en lobb bakom Kolvunen i Linköpingsmålet. Spelarna gick till pausvila med 1-0 på matchtavlan.

Andra halvlek har bara hunnit bli en minut gammal då Nellie Persson utökar hemmalagets ledning till 2-0.

Nellie Persson utökar hemmalagets ledning till 2-0

Vittsjö fortsätter att visa stor vilja och även glädje i sitt spel. Det mesta går Vittsjös väg nu. Hemmalaget skapar flera hörnor och är mycket nära att återigen genom Nellie Persson utöka ledningen. Inte helt oväntat efter en assist från Ebba Hed skjuter Elisabet Klinga ett vackert skott på distans rakt upp i krysset och 3-0 är ett faktum.

Elisabet Klinga sätter 3-0

Vittsjö fortsätter att dominera spelet är bland annat Clara Markstedt har flera skott på mål. I den 90 minuten blåser domare Adi Aganovic av matchen som slutar 3-0 till Vittsjö. Naturligtvis ett mycket välkommet resultat som ger tre nya poäng och ett avancemang i serietabellen.

Nästa lördag spelas den 19 omgången och då gäller en mycket svår bortamatch mot Häcken för Vittsjö. Säkert extra svår av anledning att Häcken just besegrat Rosengård med 2-0 och därmed jagar serieledarna.