Tipspromenad för alla pensionärer

VITTSJÖ. Första höstmånaden är strax slut och gråa moln hänger tätt över oss och regnet står som spön i backen. Visst behöver vår jord mycket vatten men vi människor tröttnar i allmänhet snabbt på blött väder. Riktigt ruggigt, lite små kallt och rått blir det för att inte tala om mörkret som kommer så snabbt om dagen/tidig kväll.

Träffpunkt Linden är öppen för många av de aktiviteter som bedrivs i byn, på måndagar är det sittgympa först, därefter är det läsecirkel s tur att ta över, tisdagar är det bingospel med en fikastund, onsdagar är det kortspel samt på torsdagen är det öppen dörr för olika teman. För att inte tala om många andra föreningar som lånar lokalen, kan vara mobil/ data kurser, sång/ spelövningar listan kan säkert bli längre.

Men nu tillbaka till torsdagens eftermiddag. Höstaktiviten som i PRO tidningen talat om, aktivitet för alla pensionärer i landet var ju planerad till den 22 september men som passade oss bättre den 30:e, huvudsaken är ju att det blir av. Ett aktivt liv ger oss eventuellt ett bättre åldrande en regel som gäller alla människor i högsta grad vi som är pensionärer.

En aktivitet kan ju va en promenad om dagen, kan ju bibehålla rörligheten lite längre och att ha rörelseaktiviteter på dagsschemat är ett bra alternativ för ett friskare åldrande. Sen blir det en extra bonus när man har möjlighet att komma samman o få lov att bubbla på med andra, det förgyller dagen lite extra. Inte att förglömma för visst smakar kaffet eller maten godare i ett sällskap.

En tipspromenad som brukar vara placerad utomhus men tipspromenaden genomfördes under tak och samtliga deltagare blev nöjda. Diskussionen blev livlig vid vissa tipsfrågor, om svaren var si eller så. Efter målgång så var de eniga om att frågorna var svåra, (max 5 rätt) och den siffran talar för sig självt.

Visst kunde vi varit många fler på tipspromenaden men pensionärerna har startat upp så sakteliga och en annan gång kanske det blir flera. Jag säger tack till Margrethe Skoog och Solveig Andersson för utan deras hjälp hade inte blivit så bra.

Kaffestunden efteråt blev ett trevligt slut på dagen, vi ses. O glöm nu inte plocka fram nya reflexer, sätt dessa på kläder och glöm inte att sätta på rullatorer eller andra förflyttningshjälpmedel nu när höstmörkret har infunnit sig, så syns vi bättre tidigare.

 

Top