Vittsjö delade poäng med svenska mästarna

GÖTEBORG. Vittsjö tog en poäng mot svenska mästarna genom en enorm laginsats och en suverän insats av Sabrina D´Angelo.

Suverän insats av Sabrina D´Angelo

Vittsjö inleder matchen helt utan respekt inför svenska mästarna. Under de tio första minuterna står matchen och väger, båda lagen skapar farliga situationer. I 23 minuten gör Sabrina D´Angelo en fantastisk räddning efter en Häcken-hörna. Vittsjö har tappat lite i sitt offensiva spel och efter halvtimmen spelad är det Häcken som skapar flest farliga situationer. Efter en hörna för Häcken visar Sabrina återigen sin klass. Trots Häckens två hörnor och fyra avslut på mål, detta mot Vittsjös enbart en hörna och inga skott mot Jennifer Falk i Häckenmålet är ställningen då lagen går till pausvila 0-0. Detta visar naturligtvis den höga klass Vittsjös försvar har.

Häcken fortsätter stor press redan i inledningen av andra halvlek, Vittsjö har svårt att få igång sitt anfallsspel. I den 59 minuten får Häcken en frispark i mycket farligt läge, Sabrina D´Angelo gör åter en fantastisk räddning. Nu är det svenska mästarna som helt dominerar matchen men Vittsjö som fortsätter sitt enormt fina försvarsspel. I den 64 minuten får Nellie Persson en rejäl smäll och haltar oroväckande. Pressen från Häcken när 20 minuter återstår är enorm. Hur länge skall Vittsjö orka stå emot? Vittsjö gör byte, ut går Fernanda Da Silva, in kommer Tove Almqvist. I den 73 minuten skjuter Mie Leth Jans ett fantastiskt skott som tvingar Jennifer Falk till en makalös räddning. Just nu spelar Vittsjö mycket bra. Något händer med Lisa Klinga som går av planen i den 80 minuten. I den 84 minuten avlöser Moa Karlsson Michelle De Jongh. I den 88 minuten har Häcken efter frispark ett ypperligt läge, Sabrina räddar. Efter fem minuters tilläggstid blåser domare Jennifer Björnier av matchen som slutar 0-0

För Vittsjö väntar nu en hemmamatch mot Hammarby. Denna spelas om en vecka lördagen den 16 oktober klockan 14.