Årsmöte hos SPF Verum

VERUM. Nu har hösten kommit, en färgsprakande tid som vi alla har framför oss, så nu är det hög tid att samlas igen till ett höstmöte som går i årsmötets tecken. Var då någonstans? Jo ute i byn Verum. Där pensionärerna i föreningen SPF håller till. Som vanligt så samlas de i församlingshemmet, där finns det plats.

Glada köks-tjejer

Som vid alla stora mötestillfällen brukar man servera lite gofika när halva tiden avverkats och det gjorde man även denna gång. Goda mackor och en smarrig kaka smakar alltid bra tillsamman med härligt gott kaffe. Tack för att ni finns och ger oss besökare fin service.

Vid borden

Ordförande Kjell-Uno Ögren äskade tystnad, klubban föll tungt på bordet och årsmötet var i gång. Parentation hölls över de tre personer som inte finns med oss längre, prästen Sven Östlin läste upp namnen och ljus tändes. Verums egna lilla sångkör ramade in det hela med vacker sång, ackompanjerat av Kurt Nilsson på piano.

Varpå mötet kom igång och där de flesta punkterna flöt på bra. Verksamhetsberättelsen lästes upp och därefter blev det revisorn Birgit Lydéns tur att redovisa/ berätta att ekonomin var noggrant dokumenterat och var i bra balans. Sammanfattningsvis av mötets samtliga punkter är; medlemsavgiften bibehålls som tidigare, styrelsen behåller samma antal och att alla som är invalda på samtliga uppdrag stannar kvar till nästa årsmöte som kommer redan i februari 2022, förhoppningsvis. Ingen av pensionärerna hade något att tillägga när ordet blev fritt.
Kjell-Uno informerade pensionärerna om vad som händer i KPR och i samorganisationen inne i Hässleholm. Han passade även på att påpeka att det finns utbildad personal inom demenssjukdomens sfär inne på senoren att tillgå för anhöriga och andra närstående som har frågor om sjukdomen demens. Tid för dessa anhörigträffar är planerat för datum den 29-10, 27-11 och 17-12.

Ordförande vill också passa på att nämna att nästa månadsmöte i november blir på bygdegården då banken informerar och bjuder på fika, men att det också blir musik, "Alf Ottoz" står för musiken.. Alla är hjärtligt välkomna. Men nu så är det dags för dagens underhållare nämligen Lars Påhlsson.

Dagens talare Lars Påhlsson

Han får en varm applåd och så kommer han igång lite sakta med att berätta om den här resan som han och hans fru genomförde sommaren 2018. Från Abisko till Lofoten gick deras resa. Även en liten berättelse om järnvägen som fraktar malmpellets från Kiruna till Narvik, hann han med. För visst sjutton, han är ju en fantastisk fotograf med vackra magiska bilder som han delger oss alla. Och en enastående bra talare, sådär lagom prat vid varje bild, magisk eftermiddag måste jag bara säga. En fantastisk berättare som förmedlar deras resa så härligt med fakta runt de olika stoppställen som de gjorde. En reseskildring som genomfördes i en vacker omgivning där hav och land möttes och vi blev inbjudna att vara med. Som till sist när han lät bilderna tala för sig själva med skön musik o det tilltalade mig iallafall, tack, tack för en härlig stund. Varma applåder från samtliga som var med, det var han värd. En blombukett och ett tack lämnades över av ordf.

Näst sista punkten för idag blev ju lottdragning och till alla hugade lottköpare en vinst för alla. Kjell-Uno påminde om kommande november mötet.
Mötet avslutad med nationalsången.

 

Top