Australisk stjärnspelare i Vittsjös backlinje ytterligare 2 år!

Skriv ut

VITTSJÖ. Glädjande för alla fotbollsälskare är att Clare Polkinghorn stannar i Vittsjö även under kommande två säsonger.

Mittbacken ”Polks” som har imponerat i damallsvenskan i år, har skrivit på för Vittsjö för säsongerna 2022 och 2023. 

Det är naturligtvis en väldigt glad och nöjd sportchef Magnus Sångberg som berättar att det är otroligt skönt att en så pass viktig spelare har skrivit på för kommande säsong. Naturligtvis fanns det stort intresse för Clare från andra klubbar vilket inte är så konstigt då ”Polks” i match efter match visat att hon tillhör Damallsvenskans absolut bästa mittbackar.

Clare Polkinghorn bidrar inte bara med en professionell inställning, utan även med en enorm rutin med sina över 130 A-landskamper för Australien. Trots sin erfarenhet och rutin så visar Clare en stor lust att utvecklas som fotbollsspelare vilket är en härlig inställning och stor motivationsfaktor i en trupp.

Clare är själv väldigt glad över att förlänga sitt kontrakt med klubben: – Från det ögonblick jag kom hit så kändes det som hemma. Det är en klubb med en fantastisk stämning och kultur och det är på grund av människorna som är involverade i klubben, allt från spelare och ledare till fansen. Vi har en talangfull trupp av spelare som jag tror har potential att fortsätta växa och utvecklas som ett lag och detta vill jag fortsätta vara en del av och bidra till, berättar Clare Polkinghorn.