Vittsjö fortsatte på inslagen bana vilket gav seger mot Hammarby

VITTSJÖ. Det blev en spännande match mellan kombattanterna Vittsjö och Hammarby om plats för spel i Champions league, där hemmalaget drog längsta strået. Vittsjö övertygande och vann med 3-1.

Clare Polkinghorn gör 1-0

Trots det kylslagna vädret kom stor publik till Idrottsparken för att hjälpa sitt hemmalag till seger. Även gästande Hammarby hade tillresta supporters men dessa fick se sig ljudmässigt slagna av hemma-supportrarna.

Vittsjö inleder matchen lite som en förlängning av den mot Linköping som slutade med seger med 3-0.

Hammarby blev redan från start starkt tillbakapressat. Efter knappa halvtimmen spelad hade Vittsjö skapat tre hörnor och inte mindre än sju skott mot Tamminen i Hammarbymålet.

Det blev också på en hörna som Clare Polkinghorn satte pannan till och 1-0 var ett faktum.

2- 0 ett faktum

Fyra minuter senare efter assist från Clara Markstedt var Tove Almqvist sist på bollen och Vittsjö utökade därmed sin ledning till 2-0. Clara Markstedt var mycket nära att utöka ledningen ytterligare men 2-0 till hemmalaget stod sig till domare Lovisa Johansson blåste för halvtidsvila.

Hammarby inleder andra halvleks första 10 minuter mer offensivt i sin jakt på kvittering. Vittsjös försvar och Sabrina D´Angelo i Vittsjömålet är dock säkerheten själv. I den 57 minuten är åter Clara Markstedt framme med en fin assist som ger Mie Leth Jans chansen att säkert sätta 3-0 till Vittsjö. Hammarby ger inte upp men deras omtalade hejarklack har inte mycket att sätta emot då Vittsjöklacken ger ”full hals”. Vittsjö slår vakt om ledningen och gör en del byten för att spara spelare. Hammarby får ett ”tröstmål” genom June Pedersen i den 83 minuten. Efter fem minuters tilläggstid blåser domare Lovisa Johansson av matchen som slutar med övertygande 3-1 seger för Vittsjö.

17 avslut på mål för hemmalaget mot 6 för gästerna talar sitt tydliga språk.

Vittsjö klättrar en pinne i tabellen och är nu på femte plats.

Av årets seriespel återstår det nu två matcher. Efter ett kortare uppehåll möter Vittsjö AIK på bortaplan den 30 oktober. Sedan är det dags för sista matchen som spelas på Vittsjö Idrottspark den 6 november. Då behövs återigen en stor publik.