PRO Bjärnum informerade om sin verksamhet

BJÄRNUM. Torsdagarna har blivit den dagen som pensionärerna gör sin veckohandling på Ica i Bjärnum. Med andra ord så är det mycket folk i rörelse den veckodagen i byn och därför valde PRO att stå utanför affären och göra reklam för sin verksamhet, såväl på nationell som lokal nivå.

Dagens första gäst var Benny Bodelsson och han köpte lotter och blev bjuden på gott kaffe.

Man hade bunkrat upp med kaffe och hembakade kakor och detta hade en strykande åtgång som vi erfarit. Det var inte bara lokalbefolkningen som var på benen denna torsdag utan de kom från angränsande byar för att göra sina inköp. Då smakar det ju utmärkt med en kopp Zoégas och därtill en goer kaga.

Kjell PM Lindblad köpte lotter innan han skulle köpa bröd till sin morgonfika inne på ICA

Man hade delat upp dagen i tre avdelningar och de som laddade på morgonen var, föreningens ordförande Maj-Inger Eklöv och till sin hjälp, även här hade hon sin sekreterare Karin Andersson.

Karin Andersson och Maj-Inger informerar om PRO Bjärnums verksamhet.

Man hade knappt fått kannan och kopparna på bordet förrän Benny Bodelsson dök upp och onekligen var han lite sugen på en morgonkopp. Han passade även på att köpa några PRO lotter men om det blev vinst avslöjade han inte.

Sen var det en strid ström av besökare och stundtals var det lite kö till kaffekannan och det hembakade goa kagerna. Framåt elvasnåret var det vaktavlösning och då var det Ylva Magnusson och Irene Fredman som skötte verksamheten och det var samma på deras pass, mängder med kaffe och lite hembakat samt lotter som det stod PRO på.

Därefter var det Karin och Christer Magnusson som skulle avsluta dagen och det var samma rusning efter kaffe och information när dom skötte kaffekannan.

Christer Magnusson lämnar över rykande färsk PRO information.

Rune och Laila Hellgren passade på att dricka en go kopp kaffe innan de började handla.

Så här glad blir man genom att stanna upp och prata PRO eller hur Eva?

 Stundtals så var det kö till kaffe och information om PRO.

Lena hade så bråttom så hon hann inte dricka kaffe. Bara utbyta ett par ord med Christer och Karin.

Kristina och Kent Johnsson tog sig tid att lyssna på PRO information och samtidigt ta sig en go kopp Zoégas. 


Som avslutning så kan man väl konstatera att PRO fick ut den information om föreningen som dom önskade och många Bjärnumsbor vet numera var det bjuds på gott kaffe med dopp.!!

 

 

Top