Jutta Rantala gör hattrick när Vittsjö besegrar AIK med 3-0

STOCKHOLM. På ett kylslaget och blåsigt Skytteholm möttes under söndagen Vittsjö GIK och AIK. Vittsjö var matchen genom det bättre laget och spelare som Rantala, Markstedt, Stratigakis Gorry och Lind glänste i laget. Vittsjö vinner matchen med 3-0, samtliga mål gjorda av Jutta Rantala.

Jutta Rantala

AIK öppnar matchen offensivt, vilket snabbt jämnar ut sig. Efter sju spelade minuter skjuter Clara Markstedt vasst skott från höger som tippas till hörna. Pressen från AIK mattas av. Vittsjö tar i 14 minuten ledningen genom Rantala, en boll som finska landslagsmålvakten Milla-Maj Majasaari verkar schabbla med, -kanske beroende på vinden. Clara Markstedt mycket nära göra mål i den 21 minuten. Efter halvtimmen spelad visst övertag för Vittsjö som är laget som skapar mest. Den hårda vinden skapar problem med bollen. Hanna Ekengren fri på vänsterkanten men skjuter för enkelt skott rakt på Majasaari i AIK- målet. Efter 40 minuter spelade spelar just nu Vittsjö som lag bra. Första halvlek slutar med ledning för Vittsjö med 1-0.

I andra halvlek spelar Vittsjö mot den hårda vinden. Markstedt nära utöka ledningen men benparad av Majasaari räddar AIK. Matchbilden från första halvlek verkar fortsätta. Solklar straff för Vittsjö då Clara Markstedt görs ner. 2-0 till Vittsjö i duell mellan finskorna Rantala och Majasaari. Vittsjö gör byte Hanna Ekengren går ut Moa Karlsson kommer in. AIK har kommit in mer i matchen men Vittsjös försvar är stabilt. Vinden verkar ha tilltagit ännu mer och ställer till problem med bollbanorna. Vittsjö skapar hörna och Kajsa Lind är nära att peta in bollen. Dubbelhörnor för Vittsjö , Gorry skjuter ett vasst skott mot Majasaari högra stolprot. Kajsa Lind gör en jättefin insats i försvaret. Vittsjö gör byte Mie Leth kommer in och Stratigakis lämnar. Återigen visar Jutta Rantala sin höga klass då hon på distans skjuter bollen otagbart i höger kryss. Därmed blev det även hattrick för Jutta. Vittsjö vinner matchen med 3-0.

Nästa match för Vittsjö blir nästa söndag när BK Häcken besöker Vittsjö Idrottspark. Matchen startar klockan 15.