Alexander Neumann från Vittsjö fick utmärkelsen ”Årets unga företagare på Lidingö”

STOCKHOLM. Alexander Neumann som är uppväxt i Vittsjö fick i lördags utmärkelsen ”Årets unga företagare på Lidingö 2022” av Företagarna Lidingö!

Alexander är grundare av OmiOpi AB och skapar en fantastisk dryck av Rosenkvitten. Han driver bolaget vid sidan om sina master studier vid Stockholms universitet. Han får priset med följande motivering: 

”För ett starkt och personligt engagemang i hantverk och traditionella metoder, i en kombination med ett modernt uttryck som redan efter första verksamhetsåret ger mersmak. Årets pristagare har förverkligat och förädlat sina tankar om småskalig produktion, ekologiskt odlande och att föra äldre generationers dryckeshantverk vidare till kommande. Att ha gått från idé till en produkt som idag kan avsmakas på några av Stockholms bästa restauranger under så kort tid, är en bedrift. Juryn är imponerad av det unga entreprenörskapet och gillar att företaget har tagit sitt namn från farmor och farfar – som är inspirationen till pristagarens start av bolaget. Dessutom har Alexander redan under första verksamhetsåret fått utmärkelser och nomineringar för den smakrika produkten.”

Anita Tidblad, skribent på www.vittsjobjarnum.nu har tidigare skrivit om när Vittsjöhallen var en av de första butikerna att lansera drycken ”All-O” som bygger på frukten Kvitten. (För att att gå till tidigare artikel klicka här).

Vi gratulerar och gläds naturligtvis med Alexanders framgång.

 

Top