Clara Markstedt matchhjälte, säkrade tre poäng för Vittsjö

Skriv ut

VITTSJÖ. Under söndagen mötte hemmalaget Vittsjö gästande Piteå på en solig Vittsjö Idrottspark. De 571 på läktarna kom att bjudas på en härlig fotboll där Vittsjö till slut stod som segare med 2-1.

Piteå inledde matchen beslutsamt och skapade ett litet bollövertag. Efter kvarten spelad vände dock hemmalaget och tog mer och mer över spelet. Vittsjö var det lag som skapade flest avslut mot mål under halvleken.

Clara Markstedt avslut i målstolpe

Clara Markstedt hade avslut i högre målstolpe värt ett bättre öde. Även Kataria Gorry och Clare Polkinghorne hade skott som strök strax utanför målvakten Amanda McGlynn i Piteåmålet. I 42 minuten efter en fast situation tog Piteå lite oväntat ledningen genom Katrina Guillou. En del oskärpa i hemmaförsvaret kan noteras. Lagen gick till vila med 0-1 på tavlan.

Andra halvlek inleds med ett bombardemang av bollar från Vittsjö mot Piteåmålet. Tyvärr samtliga utan resultat i målprotokollet. Vittsjö gör dubbelbyte efter timmen spelad. Ut går Linda Sällström och Sarah Stratigakis, in kommer Kayla Adamek och Moa Karlsson. Matchen fortsätter med tydlig spelmässig dominans från Vittsjö.

Reducering till 1-1

Den efterlängtade reduceringen kommer inte oväntat genom Clara Markstedt i den 85 minuten. Det märks tydligt att Vittsjö nu det starkare laget även konditionsmässigt och dominerar på planen.

Clara Markstedt sätter segermålet 2-1 på tilläggstid

Hela Vittsjölaget hamnade i mål!

Segermålet kommer, återigen genom outtröttliga Clara Markstedt en bit in på tilläggstiden. Efter tre minuters tilläggstid blåser domare Laura Rapp av matchen som helt rättvist slutar med hemmavinst med 2-1.

Statistiken efter matchen visar sitt tydliga språk med 17 avslut för Vittsjö mot endast 4 för Piteå.

Tungt att förlora så i slutet, säger Stellan Carlsson, tränare för Piteå. Vittsjö är ett enormt tungt lag att möta, det är mycket kraft, mycket långbollar, de behärskar ju dessutom grässpelet. Det blir ju dessutom lite avgörande hur matcherna sätts och läggs, ibland blir det inte mycket vila. Vi gick från match mot Linköping som fortfarande sitter lite i kroppen, avslutar Stellan Carlsson.

Ulf Kristiansson, tränare för Vittsjö säger efter matchen. Vi gör en ganska bra prestation rakt igenom under hela matchen. Vi är lite uddlösa i både försvarsspelet, faktiskt, och i anfallsspelet i första halvlek, så vi får ju inte det riktigt ”bettet” i matchen även om jag tycker vi kontrollerar matchen. Vi är lite för dåliga runt motståndarens straffområde. På det hela taget gör vi en rätt okej match, avslutar Ulf Kristiansson. Nästa match för Vittsjö spelas borta mot Örebro den 22 maj.