Skriv ut

USA - resan 3. Tisdagen den 9/5. Träffa Paul och Hanne.

Det var barnbarnen som vaknade tidigt denna dag, de hade somnat på vägen hem dagen innan, så det hade blivit lite dåligt med mat innan sömnen. Efter att vi varit och shoppat lite på f.m. åkte vi till ” Griffith Observatory ”, där den äldsta av barnbarnen med sin mamma gick och tittade på en show om stjärnor o planeter.

Griffith Observatory

Vi övriga gick runt och tittade, fotograferade både inne och ute, bl.a. skylten ”Hollywood”.


Jag med Hollywood skylten i bakgrunden.

Foucaults Pendel i Observatoriet


Bild inifrån Observatoriet : Meteoriter

Efter showen gick vi ner och tog en fika på serveringen som fanns. I närheten fanns ett par kikare där det kostade 2 quarter (mynt i USA), farmor Lena var där med äldsta grabben, han ville titta men hon hade inga mynt så hon sa, spring bort till farfar och hör om han har två quarter. Grabben kom springande ” farfar, farfar har du två korta mynt”, tråkigt nog hade jag inga mynt vid detta tillfälle.

Utsikt från caféet över en del kändisars villor i Hollywood.

Efter denna utflykt var det dags (kl. 16:30) att träffa ännu en släkting på min fars sida, Paul och hans mor Hanne. Paul har också varit och hälsat på oss i Sverige, även då var vi en rundtur i kommunen och visade upp släktplatser, som han fann mycket intressanta, vi hann även med ett kort besök i vår bostad i Verum.

Paul som är musiker, bor ensam utan barn i ”Lakeview”, visade sitt hus och studio, (men var lite orolig när barnbarnen sprang runt i närheten av instrument och utrustning.)

Musikern Paul med gitarren i huset sitt.

Vi hade med oss några gamla foton av min farmor o farfar samt deras barn, i hopp om att Pauls mor Hanne kanske skulle känna igen någon av dessa, eftersom hon varit på besök i Vittsjö som tonåring, men ej. Hanne nu i 80-års åldern är född och har bott större delen av sitt liv i Danmark i Odense på Fyn, innan det blev flytt till USA på 1960-talet. Hon talade hellre, och mycket bra danska, så det gick lätt att tala med henne. Hon hyrde huset intill Paul, detta var nu till salu och Paul hade lagt ett bud och det var i stort sett klart att han fick köpa det. Utanför husen var det vackra blommande Jakarandaträd.


Paul och hans mor Hanne utanför Hannes hus

Innan vi skiljdes åt åkte vi alla till en mexikansk restaurant där Hanne bjöd på middag. Detta var ännu en mycket rolig dag med trevligt sällskap.


Jag vid Cantinan på den mexikanska restauranten

Jag, mina syskon och Paul är alla i samma släktled. Hannes farfar Jöns var lillebror till min farfars far Johannes. Judy härstammar från deras faster.

Vår gemensamma släktledskoppling är: Troed Jeppsson som var min farfar Axels farfar, Judys morfar Caspers mormor Karna var Troed Jeppssons syster. Johannes och Jöns var Troeds barn. Fortsättning följer.

Notis: Paul, John (hans bror) och deras mor Hanne var och besökte oss i Verum den 5/8, om detta och besöket på Sjöstugan i Vittsjö återkommer jag strax med på denna hemsida.