Skriv ut

Etapp 4, onsdagen den 10 maj, Hollywood. 

Detta var vår sista dag i Los Angeles, en stad som vi skulle återkomma till i slutet av vår resa i USA. Denna dag tillbringade vi i Hollywood. Att USA är ett bilburet land det märkte vi i Los Angeles, det var ofta trafiken stod nästan stilla i de 5 o 6 – filiga vägarna. I de flesta bilarna fanns endast en person, därför har de på några av vägarna gjort en fil som endast de med 2 eller flera personer i bilen kunde färdas i, vilket vi kunde utnyttja.

Egen fil för bilar med 2 eller flera personer i.

Eftersom det är tillåtet att köra om både till höger och vänster, gäller det att vara extra uppmärksam i trafiken. Det är också tillåtet att göra högersväng vid rött ljus, om trafiken så medger. En annan sak som jag tyckte var bra:”Vid stark trafik fanns det trafikljus vid påfart till annan flerfilig väg, som bara visade grönt för en fil och en bil i taget ”.

Trafikljus vid påfart till annan flerfilig väg.

Sonen som var van vid stadstrafik och som hade varit här tidigare och kört, var den som tog hand om ratten den största delen av resan, vilket han gjorde mycket bra, inga incidenter.

Los Angeles är en stor stad till ytan eftersom de flesta husen är låga, en eller max 2 plan, detta på grund av att den ligger i ett kraftigt jordbävningsområde, (som tur var slapp vi uppleva detta).
Bilfärden till ”Hollywood” gick bra och vi hittade ett p-garage nära gatan vi ville till, ”The Walk of Fame”. Gatan som vi flera gånger sett på TV, där det på trottoarerna på båda sidor ligger stjärnor med namn på artister och kändisar.

Gatan med stjärnorna där allt började.

Jag vid ”Elvis Presleys” stjärna

Att Hollywood är en film och nöjesstad märktes utmed denna gata, souvenirbutiker, vaxmuseum, utklädda personer, (filmfigurer) som visade upp sig.

Barnbarnet med filmfigurer

Jag vid ”Elvis Cadillac”

Bilmodellen

Och så det bästa, ”Elvis”- stjärnan, min ungdomsidol. När vi sedan kom till en av butikerna med en ”Cadillac” likadan som ”Elvis” hade, då njöt jag.

Barnbarnet med ett ”ballongsvärd ”

På ett ”Hard Rock Cafe” utmed gatan åt vi middag, jag och äldsta barnbarnet tyckte musiken som spelades var i högsta laget (det tror jag även farmor tyckte). Efter att vi tillbringat större delen av dagen i denna stad blev det dags för återfärd till vårt ”AirBnB”-boende i Torrance. På resan fram och tillbaka såg vi flera fina brokonstruktioner samt olje, eller vattenpumpar.

Olje eller vattenpumpar ?

Brokonstruktioner i Los Angeles.

 

På kvällen var det åter dags att packa väskorna för vidare färd nästa dag till Las Vegas.

Fortsättning följer.