Skriv ut

Etapp 5 torsdagen den 11/5. Resan till Las Vegas.

Vi lämnade vårt ”AirBnB” i Los Angeles vid 8-tiden för färd till Las Vegas. Det var tät trafik in mot staden, lite mindre där vi körde ut. Efter att vi passerat ett bergspass kom vi ut till ett ökenområde där det endast växte små låga buskar. Så var det större delen till Las Vegas, med berg i bakgrunden. 

Karta över resvägen på denna etapp

Cirka halvvägs stannade vi vid ett planerat matställe, ”Peggy Sues”.

Matstället ” Peggy Sues”

Detta var en plats där hela stället var i 50-tals anda. Servitriserna var klädda som de var då, väggarna var fulla av fotografier från 50 och 60 - talet, en ”jukebox”, staty av ”Elvis”. Jag var helt nostalgisk, gick runt, tog flera foton och bara njöt.

Infotavla om matstället

Bild av klädseln på servitriserna

Ungdomarna hade helt rätt när de hittade detta matställe, de trodde att detta var något jag skulle uppskatta att få se. Sammanbyggd med matstället fanns en stor souvenirbutik, och på baksidan en liten ”Diner – Saur Park” med några djurstatyer och en liten långsträckt damm, med små levande sköldpaddor. Samt en liten scen som det ibland var uppträde på. 

Färden fortsatte mot Las Vegas, vägen i öknen var på många ställen rak.

Bild av rak väg.

Vi åkte från Kalifornien in i Nevada, körde genom ”Mojave”- öknen, och bergen som vi passerade (c:a. 1300 m) var södra ändarna av ”Sierra Nevada”. På väg in i Las Vegas såg vi ett märkligt hus, kanske berusad arkitekt??? (Cleveland Clinic)

Märkligt hus, kan arkitekten varit berusad?

Framme i Las Vegas hämtade sonen och sambon ut erforderliga papper inför morgondagens (för de båda) stora dag. Därefter körde vi till ett ställe där Troed provade ut en smoking, som han hyrt till bröllopet. När vi uträttat dessa ärenden var det dags att åka till vårt boende i L.V När vi väl kommit fram och installerat oss i vårt nya ”AirBnB”-boende, sagt God Natt till barnbarnen, tog sonen med mig och Lena på en sightseeingtur i Las Vegas. Vi började med att åka ”Monorailen” in till ”the strip” där vi gick runt, tittade och fotograferade och filmade, bland annat på ett vackert vattenspel med musik, fontäner vid ”Bellagio” som i takt med musiken sprutade vatten, musiken är ”In the mood” med Glenn Miller, vi filmade detta och filmen vi tog varar 3 min 20 sek. Detta händer varje timme kvällstid och det samlades mycket folk för att se detta, mycket sevärt.

Bild från det magnifika vattenspelet.

I bottenplanen på de stora hotellen var det gjort gångvägar med målad himmel, med luftkonditionering, känslan var som att gå ute. Det var platser med statyer, affärer, samt gatubilder från stora europeiska storstäder. Ex. Paris, Rom, Venedig med gondoler. Otroligt vackra golv och tak målningar, (dekorationer).

Denna bild är i en gångväg under ett av hotellen, (sen kväll)

Vacker bild från en av gångarna under hotellen.

Att Las Vegas är en stor spel och nöjesstad gick inte att ta miste på, väldigt stora hotell med mycket spelautomater överallt. Jag spelade endast bort en 20-dollars sedel som sonen bjöd på, han sa ”Du kan inte säga att du har varit i Las Vegas utan att spela.”

Spelautomaten där jag förlorade 20 dollar.

Fortsättning följer.