Skriv ut
·         Märkbart att valtider närmar sig! Nu kryper de röda upp ur sina väl insmorda hålor för att komma till ett dukat bord och vill göra anspråk på cykelvägen mellan Vittsjö och Bjärnum. Det är helt klarlagt att det var Karl-Eve Lunnergård och Centern som var först att driva frågan om cykelvägen. Nu försöker fler ta äran åt sig och smörja sig från dukade bordet. Det är lindrigast så för att komma från förarbetet!


Tiden är förbi då sådana höhässjor kunde beskådas hos Lars Svensson i Lehult.
·         Vattnet sjunker både här och där i intensiva hettan med +32,9°! Ännu är inte vattenståndet i Vittsjön nere på 1992 och 1994 års nivåer men förutsättningarna finns.

·         Så har det ryktats att några ungdomar över tonåren skall ge sig iväg nästa helg för att korsa älven i Vansbro. Någon har för avsikt att kravla sig fram i båda prestationerna.

·         På lördag den 17 klockan 14 blir det årets andra kyrkogårdsvandring på kyrkogården i Vittsjö. Omkring 60 gravplatser kommer att besökas där information lämnas om de bortgångna.

·         Bygdespelarna är flitigt engagerade. Häromdagen framträdde gruppen i Farstorp vid Vägkyrkan och precis som vanligt blev det ett uppskattat program. Jag är stolt över dessa förmågor.

·         Blixten slog ner i ett bostadshus i Hårsjö 1910 och dödade en kvinna som uppehöll sig vid spisen. Blixten hade passerat hela kvinnan.

·         Vid samma tid 1915 slog blixten ner i en ladugård i Ubbalt och dödade alla korna utan att antända.

·         Emmaljunga Torffabrik annonserade 1920 efter ett fruntimmer till att vända och kupa torf.

·         Även 1925 var det eldsvåda i samhället där källarvåningen i en bostad tillhörigt en elektrisk firma började brinna. Med hjälp av fyra Kustossprutor bekämpades elden som var under kontroll då brandkåren kom till platsen.

·         Vinterns förråd av bränsle 1945 var räddat beträffande Hässleholm. Med hjälp av kommunal arbetskraft har 15 000 hektoliter torv från Emmaljunga reserverats för stadens behov. Detta var en säkerhetsåtgärd då de styrande inte visste när kolimporten kunde komma i gång efter kriget!

·         Brandkåren i Emmaljunga gjorde en stor insats vid ett läckage av olja 1970. Omkring 5 000 liter olja hade runnit ut och ner i ett vattendrag. Efter några timmar hade all olja samlats upp.

·         Beträffande Emmaljunga brandvärn fick dom vara med om att släcka en mindre mossbrand i Havraljunga under gångna veckan.

·         Vi har aldrig haft så mycket fritid som nu och aldrig har vi haft så bråttom som nu! Tag väl vara på din fritid utan att jäkta. Njut och lev!

epe