Skriv ut

. Kommittén för Sommarakademin sammanträder i veckan för slutslipning av programmet. Akademin början den 2 augusti för anmälda deltagare.  Klockan 18 är det dock föreläsning för allmänheten i församlingshemmet där Anders Ödman berättar bland annat om utgrävningarna i Finja och kolonialiseringen i norra Skåne.

BILDEN: Trots kvalmig väderlek kom det nära 30 deltagare till kyrkogårds-vandringen då cirka 80 gamla gravplatser besöktes.

 

 

 

. Redan på lördag den 24 blir det den tredje och årets sista kyrkogårdsvandring med början klockan 14.

. Uggletorpsstugan har öppet hus den 25 klockan 13-16 där visas hantverkare i arbete, näverslöjd och yllebroderier m.m.

. Sommarens stora sångarfest blir vid Sjöstugan söndag den 25 klockan 15 där hembygdssångarna och bygdespelarna sjunger och leder allsång.

· Sen närmar sig höstmånaden med varierande väderlek!

. Tag fram regnkläder, paraply och annat som kan skydda mot den intensiva nederbörden som väntas ta sin början måndag den 19 då Fruntimmersveckan inträder. Då har Sara sin namnsdag och sen kommer de andra flickorna efter varandra mer eller mindre blöta!

. Det talas om frigående höns i samhället. Det har funnits sådana lång tid tillbaka och numera kallas de lösgående sprätthönsen även för politiker! Det är kanske hönsen som kommer att känna sig diskriminerade och dom jämförs med politiker?

. Som en åtgärd innan eventuellt statsanslag kom, beviljade kommunalfullmäktige 1920 ett anslag på 1 000 kronor till dyrtidens lindrande.

. Läkemedelsförråd öppnades 1930 hos handlaren O P Nockander. Även recept kunde inlämnas för senare hämtning av medicin.

. Emmaljunga brandkår hade synnerligen nära till branden 1955 då Björstorps Träförädling totalförstördes vid en brand. Fem brandkårer och 200 man bekämpade elden som spred sig till skogsområde.

. År 1955 kostade det åtta kronor för en busstur med bad i Mellbystrand samt besök i Norrvikens trädgårdar.

. Visserligen är det några månader kvar till presstopp för hembygdsföreningens årsskrift. Lämna gärna redan nu, eller avisera vad du har att komma med till denna kulturskrift. Ewa i Servicekontoret har emot ditt material.

. Om du undrar vem som planterade lindarna utmed väg 117 för många år sedan får du beskedet att det var fiskhandlare Severin Svensson som bekostade plantorna.

. Den som säger sig ha ett absolut rent samvete har troligen ett svagt minne!

. Var rädd om dig och din kropp. Drick tillräckligt, men vatten! Ha det bra och tag väl tillvara din tid.

epe