Skriv ut

 

- Det blir en extra kyrkogårdsvandring på lördag den 31 klockan 14. Anledningen är att då avverkas de gamla undansatta gravstenarna och till nästa år börjar vandringen på Gamla kyrkogården runt kyrkan.

- Den 2 i åttonde inleds den 23 Sommarakademin i församlingshemmet i Vittsjö. 54 deltagare är anmälda men övriga intresserade är välkomna till offentliga föreläsningen av Anders Ödman måndag den 2 klockan 18 i församlingshemmet. Anders är allt för välkänd utan någon närmare presentation.

- Den 7 blir det verkligt drag i arrangemanget i Björstorp. Det blir traktorpulling där starkaste med bästa greppet vinner.

- Dagen efter, den 8 har museet vid Verumsvägen öppet med visning av gamla bruksföremål i hushållet.

- Vakna i tid den 27. Denna dag är den så kallade Sjusovardagen. Enligt Bondepraktikan kommer den som sover längre än till klokan 07 att försova sig i sju veckor framåt. Använd väckarklockan!

- En busslast Hässleholmare var härom kvällen på studiebesök i Vittsjö kyrka där de blev informerade om kyrkans brokiga historia från hedendom till nutid.

- Jakträttsinnehavaren ville ha andjakten för sig själv. Därför annonserade han 1925 att all jakt på änder i den så kallade Gåsadammen var förbjuden.

- På Vittsjö friluftsteater vid Södertörn 1930 spelade ett teatersällskap upp en pjäs om det svaga könet.

- Laget från Farstorp tog 1950 för alltid hand om vandringspriset i tävlingen Vittsjö runt. Tävlingen höll sig inom tätbebyggt område.

- En målvakt vid match på idrottsplatsen 1950 blev så lycklig när han avvärjde ett mål att han i glädjerus med bollen i famnen sprang rakt in i målet. Motståndarlaget tackade givetvis.

- Det var tydligen rena amatörer som 1955 försökte spränga kassaskåpet hos Lantmännen. Den enda skada som uppstod var att färgen på en del av kassaskåpet flagade av. Kassaskåpet innehöll 300 kronor som blev kvar medan förövarna tog med sig en overall som enda byte.

- Det framförs ofta synpunkter på att för många räddningsfordon åker till en olycksplats. Tänk efter: Då larmcentralen får ett larm om brand i en villa vet de inget om hur omfattningen är eller kan bli. Då larmas räddningsinsatser i stor skala för säkerhets skull. Hurudant ramaskri skulle det inte bli om för få räddningsinsatser larmades? Var glad att insatserna finns för ditt och andras behov!

- Har du inget att göra skall du inte göra det bland dem som har att göra! Gör det du finner meningsfullt och lev bra!

epe