Skriv ut

* I hembygdsstugan i Emmaljunga har hållits helgmålsbön där Eva Nilsson och Arne ”G” Persson medverkade. Under drygt 15 år har denna samling skett med olika medverkande.

* Så kom då äntligen sommarens åskoväder med blixt, knall och nederbörd. Det oroliga skådespelet utspelade sig ganska högt upp i främmande luftlager, vackert och knappast skrämmande på den höjden!

* Så har då fredagen den 13 avlöpt utan några olycksbådande tecken.

* Rötmånaden är slut i nästa vecka, den 23 men sedan tar nästa rötperiod sin början då det närmar sig valet. Då kryper rötäggen fram för att visa sin bästa sida under förutsättning att sådan sida finns. Är det valår blir det oftast tilltugg av valfläsk!

* Den planerade kyrkutfärden till Österlen har flyttats fram till den 26 i denna åttonde månad. Ingegerd i Skinnaretorp tar emot din intresseanmälan.

* Då är det lika bra att du bokar in lördag den 28 klockan 15 då ”Göingehövdingen skall återuppstå.  Hucklet skall falla vid Verum kyrka. Invasion väntas av en hel hord Danska medborgare.

* Ett antependium skänktes 1915 till kyrkan. Konstverket hade komponerats och vävts av Märta Måås-Fjätterström.

* Det har sina risker att själv försöka koppla ström. En person omkom 1920 då han skulle hänga kablar till en kapsåg direkt på luftledningen. Han gjorde misstaget att hänga kablarna på en ledning för högspänning som höll 20 000 volt i stället för på lågspänning.

* Generalpoststyrelsen beslutade 1925 att utöka gående lantbrevbärningen på sträckan Vittsjö- Lehult- Hästhult- Asarekulle- Lehult och till Vittsjö.
* Fattigvårdsstyrelsen föreslog 1925 att värmeledning skulle inläggas i kommunens försörjningshem i Kristenstorp till en beräknad kostnad av 3 000 kronor.

* Det annonserades om en stor fest i Vittsjöbaden 1945. Inbjudare var S L S-avdelningen. Detta var sista gången som dans ordnades i Vittsjöbaden. Veckan efter hade namnet ändrats till Skanssund som sedan blev Lyran och nu är det ingenting.

* Året var 1975 då de första skoporna med grävmaskin togs i Boalt som förberedelse till den omtalade Bolmentunneln.

* Brandvärnets museum blev färdigt 1995 på initiativ av hembygdsföreningen vars medlemmar utförde allt arbete.

* Poliser med radarkamera älskar tydligen Vittsjö. Häromdagen fanns pågarna mitt emot Skansenhemmet och plockade in fartköraren som kom nedför Skansabacken. För några dagar slog dom till vid tidigare Alga. De inkomna pengarna lär gå till behövandes avlöningar.

* Vet du att kalori är små djur som syr in kläderna på natten!