Skriv ut


Så här såg Kallsjön ut för drygt ett år sedan då pollen och annat nerfall gjorde ett fint mönster på sjöns yta utmed strandkanten.

 

 

·         Årets familjesamling blir på söndag den 21 då hembygds-
föreningen arrangerar årets familjerally. Start blir vid Marknadsplatsen klockan 10-12 och familjerundan på fina byavägar är omkring 25 kilometer lång. Alla åldrar kan delta.

·         Kyrkutfärden till någon landsortskyrka blir den 25 med samling på kyrkans parkeringsplats. Tid och mål meddelas senare.

·         Datum för den stora folkfest bli den 27 då GIK har den stora loppmarknaden där allt kommer att säljas under tak! Där finns sådant som kan vara bra att ha!

·         Nästa torpvandring med utmärkning av några av Ernst Paulssons dokumenterade torp blir den 28 med samling vid busshållplatsen i centrum.

·         Redan nu kan du boka in den 4 september för besök i kyrkan med hembygdsgudstjänst. Biskop emeritus Karl Johan Tyrberg medverkar.

·         Det var både takresning och taklagskrans 1956 på nya fastigheten som numera finns vid korsningen väg 117- Kopparalagaregatan.

·         Vittsjö kommun visade ett överskott 1961. Det blev 76 000 kronor över sedan bokslut kommit från 1960. Budgeten balanserade då på 5,6 miljoner kronor.

·         Det hände stora ting i Ubbalt 1961. Då påbörjades det omfattande arbetet med anläggande av en helt ny golfbana. Jag själv var emot en anläggning för ”moderatbandy” men jag erkänner min felaktiga syn på saken. I det fall ingen golfbana hade blivit född hade det nog i dag varit mörk granskog på hela området och utmed vägen. 1971 var det tid för nästa satsning i Ubbalt. Då påbörjades utbyggnad till 18 hål.

·         Det var inga ljusa prognoser för föreläsningsföreningen 1961. Teve började samla allt fler intresserade som heller satt i tevefåtöljen än tog sig ut till någon föreläsning.

·         År 1981 hade jag förmånen att delta i en upptäcktsresa på kyrkans vind ovanför altaret med Anders Ödman som färdledare. Det var verkliga fyndvinden som fanns bortglömd där en del av de antika sakerna finns nu på kyrkans museum men det kanske värdefullaste var den ljuskrona som nu varje julhelg finns upphängde under triumfbågen.

·         Om du fått ett mindre sår så placera dig längst bak i vårdkön. Tiden läker alla sår!

·         Du och de dina må ha fina dagar framöver.

·         epe