SPÅRAT I VITTSJÖ 141



·         Fler och fler vägmärken eller kanske ännu rättare stighänvisning finns nu utmed flera vägar. På vägvisningen anges nummer, hur långt iväg det är samt pil som visar riktningen. Vägfarare som inte känner till förhållanden kan kanske uppfatta det som en sevärdhet? I vecka 41 med början den 10;e kan där finnas en sevärdhet bestående av en halvvaken eller slumrande person som i vissa fall stöder sig mot något metallföremål som kan liknas vid en älgabössa!


·         Bilden visar att ”allt” kan hända.

·         Egentligen skulle jag tycka synd om de som är tvungna att förpassa sig ut i markerna och klättra upp i en skranglig ställning med byssa och försvarlig matkasse i mesen. I den goa stuevärmen kanske jag skänker medömkande tanke?

·         Tiden för sista dagen för manus till hembygdsförenings årsbok närmar sig för var dag. Senast den siste i tionde månaden måste Ewa i Servicekontoret ha ditt läsvärda bidrag!

·         Samling på samling sker inom kyrkliga verksamheten. Högre makt beslutat att Vittsjö- Verum pastorat är för litet för att klara sig själv. Samgående diskuteras med Norra Åkarp (Bjärnum) Vankiva och Farstorp pastorat. Ännu har inget blivit bättre av sammanslagningar! Eget privat förslag att Vittsjö och Norra Åkarp skulle bilda eget stift med domkyrka i Norra Åkarp och biskopen bosatt i Vittsjö vann inget gehör!

·         En av de många turerna som bibliotek Hemgården varit utsatt för var när lokaliteterna blev skoaffär 1971.

·         Det var även 1971 som Bröderna Larsson överlät sin affärsrörelse till Elsa och Fride Brännborn.

·         Året var 1976 då Sveriges ärligaste statsminister blev ståthållare för landet. Namnet var Torbjörn Fälldin.

·         Då 1976 installerades Hans Tykesson som kyrkoherde i Vittsjö och Verum församlingar.

·         Ingrid Mattsson övertog Thebrödsbageriet 1981 sedan Monica och Tommy Wilhelmsson beslutade att flytta till slätten vid Kristianstad.

·         Det är tio år sedan en yngre liten släkting till mig skulle säga något till sin moder angående min fru:” Hon.  -  Vilken hon? - - -Hon tjejen som bor hos Ebbe!”

·         För 50 år sedan hände följande av ”betydelse” i Vittsjö:

·         Kom sjöjungfrun till Bäckabro.

 

·         Trekanten blev parkanläggning

·         JUF-stugan eldades upp

·         Nytt antependium invigdes i kyrkan

·         PRO Pensionärsförenings fana invigdes

·         Skärgårdstomter inköpte större område i Gundrastorp

·         Nybyggdes Vittsjö mekaniska

·         Påbörjades golfbanan vid Ubbalt.

·         Det börjar bli tid att söka upp vinterdäck. I fall om att…

·         Det är bättre att gå på is och halka än att gå i snö och sörja! Trava på och ha bra dagar men inte i skogen de närmaste dagarna

·         epe

Top