SPÅRAT I VITTSJÖ 142

Skriv ut

·         Det närmar sig allt mer till sista dagen för manusstop till hembygdsföreningens årsskrift. Senast den 31 oktober måste Ewa I Servicekontoret ha ditt material med läsvärd läsning för intresserade. Det är inte enbart boende i Vittsjö som har intresse för skriften utan även utanför Vittsjö gränser. Du kan säkert bidra med något intressant!

·         Så har jag då varit på mitt livs första (hittills) riktiga fotbollsmatch. Ingen sensation med spelet i fråga då Vittsjöflickorna klådde motståndarna med 2-0. Flera besökande undrade om jag inte var fullt frisk eftersom jag bevistade idrottsplatsen. Jo då, jag var både fysiskt och psykiskt frisk!


Bra spel och några rumpor i vädret efter slutsignalen!

 

 

 

 

 


·        Tänk vad tiden rusar i väg. Nu i veckan är det enbart nio veckor kvar till adventshögtiden. Planera för snöskottning och vinterkläder. I fall om att…

·         Förmodligen har du redan sett ut den julgran som skulle passa in i din familj. Tala gärna med markägaren innan du tar en gran i det fall du inte själv har en privat odling av julens gröna och barrfria träd!

·         Jakten på älg för vårt jaktlag är slut. Jag kom lindrigt från det hela genom att låta byssan stå kvar i vapenskåpet

·         Kommunalstämman räknade år 1911 in 800 kronor i brännvinsmedel. Den största utgiften var till fattigvården som kostade kommunen 4 500 kronor. År 1926 hade kostnaderna för fattigvården stigit till 10 000 kronor.

·         En på sin tid känd boende i Vittsjö åtalades för att han 1931 förtärt spritdrycker på ett nykterhetscafé. Bötesbeloppet blev 15 kronor.

·         En yrkeschaufför hade i berusat tillstånd framfört en automobil 1931 och kört på en cyklist som inte blev allvarligt skadad. Bötesbeloppet blev 150 kronor.

·         En känd kvinna från Vittsjö åtalades för att ha kört på en flicka i Önnestad1931. Kvinnan förnekade brott då bromsarna på bilen inte fungerade och att två flickor cyklade i bredd på vägen och då hade det varit svårt att göra en omkörning samtidigt som mötande fordon kom.

·         En mjölnare blev trött och satt sig vid vägkanten för att läsa en tidning 1941. Tidningens innehåll var väl inte så intressant varför mjölnaren somnade. Så kom polisen och skjutsade honom till arresten i Bjärnum och då vaknade mjölnare till och slog polismannen i ansiktet. Vid tingsförhandlingarna ansåg sig mjölnaren inte berusad utan blivit sömnig av tidningens innehåll. Att han slagit polisen på käften var helt felaktigt.

·         Det är inte enbart flickorna i Vittsjö som kan spela fotboll. Redan 1951 klådde herrarna laget från Sösdala med 5- 0.

·         Han sade sig representera civilförsvaret och kom till Emmaljunga 1951 för att ta olika mått på damerna. Kvinnorna tyckte han var allt för närgående och polisen kom för att ta mått på brottslingen som visade sig ha utfört liknande förebyggande handlingar på andra platser

·         Mycket av det jag skulle vilja uträtta är antingen omoraliskt, olagligt eller fettbildande!

·         Uträtta något nyttigt och lev väl i alla dina dagar!

·         epe