SPÅRAT I VITTSJÖ 152

 


·         Allra först en glad, gemytlig och trevlig julhelg till alla läsare av Spårat. Hälsningen sker med hjälp av detta gemytliga julkort från 1940-talet!

·         Det gröna julträdet har kommit på plats och förhoppningsvis kommer det även i år att slå ut nya ljusgröna ättlingar från grenarna. Jag har följt samma tillvägagångssätt som tidigare år och då har det lyckats men det är långt till ”påska”.

·         På onsdag är det födelsedag hos södra grannen. Grattis!

·          Som tidigare påtalats är det den 124 julfesten för söndagsskolan i Hultatorp på Juldagen.

·          Ett stilla löfte, eller kanske var det en förhoppning att nya Brantlidens anslutning till Hårsjövägen skulle vara klar till julhelgen. Så blev det inte.

·          Vid kommunfullmäktiges sista sammanträde 1971 omvaldes Sjunne Olofsson, Emmaljunga till ordförande.

·          Flera nya trafikförfattningar trädde i kraft vid nyårsskiftet 1971/1972. Beslut bland annat om nya registreringsskyltar.

·          Den nya myntreformen, gällande från 1972 innebar att ettöringen, tvåöringen och stora gamla femöringen upphörde som betalningsmedel. Under ett halvt års övergångstid gällde både gamla och nya mynten.

·         Vid 1976 års slut var befolkningsantalet i församlingen 2 748. Vid 1981 års slut var siffran 2 834. Vid 1996 års slut var siffran 2 652.

·         Våtmarkerna kring Hårsjö kalkades 1996 med hjälp av helikopter för att höja pH-värdet.

·          I denna ljuva vintertid finns sommargrönskan kvar, åtminstone i mossmattan. Tänk efter hur det var vid denna tid förra året med några decimeter snö och någon natt före julhelgen var det - 21°. När julhelgen är avklarad längtar jag inte efter någon snö fast naturen mår bra av både kyla och snö.

·         Tänk på att det är bättre att gå i snö och kyla än att gå i slask och sörja!

·          Ännu har det inte märkts att dagarna har blivit längre för det rör sig inte mer än 1+ 1 minut, Juldagen inräknad!

·          Jag önskar dig och de dina en angenäm julhelg!

·          epe

Top