Spårat i Vittsjö

 

 

 

 

·         Åter igen var den allt mer populära sidan vittsjobjarnum.nu först bland alla medier att förkunna senaste slaget i Vittsjö. Det var i aprils sista skälvande dagar som VITTSJÖDAMERNA ordnade slaget mot Piteå där hemmalaget segrade med 2- 1 på Idrottsparken i Västanskogen.

·         Bland landets nära 200 dagstidningar var Vittsjö och Vittsjölaget omtalat i 161 avisor över hela landet efter förra matchen. Detta är bara början!


Pollentider närmar sig till bekymmer för allergiker. Så här såg det ut på Kallsjöns yta för drygt ett år sedan!

·         Det behövs inga speciella vandrarkängor för att delta i Hästhult AIK:s andra motionsrunda runt Hårsjön på torsdag. Starten sker vid skolan/klubbhuset klockan 19 och en halvtimme framåt.

·         Trots sommarvärme omtalar morgonpigga individer att gräsmattan varit vit av frost i tidig morgontimme. Detta kommer nog att fortsätta tills månen har blivit helt utfylld.

·          En av supbröderna ansåg sig har rätt till 25 öre för anskaffande av brännvin 1907. En uppgörelse skulle ske i förstugan där en av supbröderna tog fram en pistol. Denna överlämnades till den andra ”brodern”. Efter en stund överlämnades pistolen till ägaren som i tron att skjutvapnet var oladdad utförde en blindavfyrning. Dock fanns en patron loppet och kulan träffade innehavaren av vapnet så olyckligt att han avled.

·         Idrottsplatsen i Emmaljunga planerades för invigning 1932 med gymnastikuppvisning under ledning av folkskollärare Arnold Fahlèn. Dessutom skulle fotbollsmatch spelas mellan damer och oldboys gubbar.

·         Planering och förbättring av vägen mellan Vittsjö och Bjärnum 1932 men igångsättningen blev fördröjd på grund av en klagande som inte motsatte sig nya vägen med ville gärna klaga i alla fall.

·         Ställ färden till museet vid Verumsvägen den 13:e som visar sydda boade och annat som museet har att erbjuda.

·         Så hördes en sprit-tande vits här om dagen: Nu har 37:orna blivit 75:or!

·         Ut och andas in den friska och grönskande vårluften.  Lycka och välgång när du ändå är ute och rör på dig!

·         epe

Top