SPÅRAT I VITTSJÖ 312

 

 

 

  • Inte var det vår jämt, fast Vårdagjämningen inföll enligt långtgående planer den 21 mars. Men visst var och är väderleken tämligen jämn med flera minusgrader och lite så där lagom snöfall utan att några manuella ingrepp behövs.
  • Vädervarningarna i klass 1- 3 måste nog vara en lekstuga för SMHI. Inom vissa områden var det upp till klass 2 utfärdat med risk att vistas utomhus. Nästa klass, 3 gäller allt annat, från kuling till orkanliknande ”Gudrunstorm”! Som sagt, det verkar vara mer som en lekstuga för SMHI!
  • Det är dåliga tider, på gränsen till sängliggande för de som drabbas av åkomma med halsont och annat oförklarligt.
  • Å sen i nästa vecka infaller påskaveckan med helgdagar, påskkärringar och frosseri på skaldjuren. Som bekant är ätliga delen av ägg inneslutna i skal!
  • Det är flera veckor sedan bollfanatiker började nerräkningen till den 21 i 4 då bollaget från Tyresö kommer till Idrottsparken i Kulturorten.
  • Nyvald ordförande i Hantverksföreningen 1968 blev Sigge Lindskog som efterträdde Sven- Åke Ekeberg som innehaft posten i elva år.
  • Sparbankskamrer Eric Axelsson avgick som kamrer i sparbanken 1968 sedan han innehaft uppdraget från 1952.
  • Vittsjö slott vid Vittsjöns strand i Gundrastorp blev till salu eller hyresledigt 1973.
  • Det är i dagarna tio år sedan de båda kyrkväktarflickorna Helena Gustavsson och Ingrid Johannesson belönades för sin insats då de räddade kyrkan från förödande brand.
  • På måndag är det Våffeldagen vad det kan innebära för det lekamliga dagliga intaget?
  • Redan nu är det kanske dags att tänka på Sommartiden som infaller på Påskdagen antingen det är sommar eller inte.
  • Helt enligt traditionen kommer Påskhelgen att blåsas in från kyrktornet på Påskdagen klockan 10.50. (Sommartid) Lyssna gärna utanför kyrkan då du kan höra påskens psalmmelodier.
  • Ju mer utvecklat desto mer invecklat!
  • Ha det bra och förbered vårens ankomst!


epe

·         

·         



·         Inte var det vår jämt, fast Vårdagjämningen inföll enligt långtgående planer den 21 mars. Men visst var och är väderleken tämligen jämn med flera minusgrader och lite så där lagom snöfall utan att några manuella ingrepp behövs.

·         Vädervarningarna i klass 1- 3 måste nog vara en lekstuga för SMHI. Inom vissa områden var det upp till klass 2 utfärdat med risk att vistas utomhus. Nästa klass, 3 gäller allt annat, från kuling till orkanliknande ”Gudrunstorm”! Som sagt, det verkar vara mer som en lekstuga för SMHI!

·         Det är dåliga tider, på gränsen till sängliggande för de som drabbas av åkomma med halsont och annat oförklarligt.

·         Å sen i nästa vecka infaller påskaveckan med helgdagar, påskkärringar och frosseri på skaldjuren. Som bekant är ätliga delen av ägg inneslutna i skal!

·         Det är flera veckor sedan bollfanatiker började nerräkningen till den 21 i 4 då bollaget från Tyresö kommer till Idrottsparken i Kulturorten.

·         Nyvald ordförande i Hantverksföreningen 1968 blev Sigge Lindskog som efterträdde Sven- Åke Ekeberg som innehaft posten i elva år.

·         Sparbankskamrer Eric Axelsson avgick som kamrer i sparbanken 1968 sedan han innehaft uppdraget från 1952.

·         Vittsjö slott vid Vittsjöns strand i Gundrastorp blev till salu eller hyresledigt 1973.

·         Det är i dagarna tio år sedan de båda kyrkväktarflickorna Helena Gustavsson och Ingrid Johannesson belönades för sin insats då de räddade kyrkan från förödande brand.

·         På måndag är det Våffeldagen vad det kan innebära för det lekamliga dagliga intaget?

·         Redan nu är det kanske dags att tänka på Sommartiden som infaller på Påskdagen antingen det är sommar eller inte.

·         Helt enligt traditionen kommer Påskhelgen att blåsas in från kyrktornet på Påskdagen klockan 10.50. (Sommartid) Lyssna gärna utanför kyrkan då du kan höra påskens psalmmelodier.

·         Ju mer utvecklat desto med invecklat!

·         Ha det bra och förbered vårens ankomst!

·         epe

·         

·         

Top