Grattis tjejer till seger i Gothia Cup !

Final G19: Gamla Upsala SK (SWE) – Vittsjö GIK (SWE)  0-4 (0-1 )

0-1 (18 min) Emma Sjödahl, 0-2 (39 min) Mia Carlsson, 0-3 (42 min) Emma Sjödahl, 0-4 (59 min) Felicia Petersson.

Ett helsvenskt möte i G19-finalen mellan Gamla Upsala SK och skånska Vittsjö GIK. Föreningen Vittsjö som tidigare har vunnit Gothia Cup tre gånger. Båda lagen öppnade starkt, men till klar fördel för Vittsjö GIK. Först i 18:e matchminuten lyckades Vittsjö genom nummer nio Emma Sjödahl från en långboll lyfta bollen över Upsalas målvakt och lägga in 1-0 målet. Vittsjö styrde spelet och upplänningarna fick få chanser framtill slutet av första halvlek då det hettade till från båda sidor. Andra halvlek öppnades tufft och i 39:e matchminuten skedde det återigen. Efter en snygg mottagning och en sidledsdribbling förbi målvakten lyckades nr 10 Mia Carlsson enkelt lägga in 2-0 målet. Hennes starka insats på mittfältet och i anfallet gjorde henne till matchens mest värdefulla spelare.

3-0 kom i 42:e minuten genom nummer nio Emma Sjödahl som efter att ha stulit åt sig bollen mitt framför målvakten, vackert kunde slå in bollen med yttersidan. I 59:e matchminuten passades bollen enkelt fram till Felicia Petersson och glädjen var total hos de samlade fansen när fjärde målet för Vittsjö slogs in.

Källa: Gothia Cup hemsida