Vittsjö vann derbyt mot Kristianstad med 2-1.

VITTSJÖ. Det var ingen välspelad fotbollsmatch de 1572 åskådarna bjöds på under torsdagskvällen. Ett Kristianstad som uträttade mycket och överlag förde matchen men som inte verkade kunna  göra mål. Ett Vittsjö som inte känns riktigt samspelat men där man ändå måste ge beröm till försvaret.

Glädjen var stor då Vittsjö vann derbyt mot Kristianstad

Kristianstad gick till pausvila med en ledning på 1-0. Detta genom en fin prestation av Susanne Moberg. Samma Susanne missade sedan i andra halvlek ett helt öppet Vittsjömål. Lika illa var det för Katrin Omarsdottir som hade flera lägen mitt inne i straffområdet.

Vittsjö kvitterade på en fast situation där Kirsty Yallop slog en frispark och i röran av bland annat Kristianstadsspelare bar det sig inte bättre än att det blev ett självmål. Senare kom Sofie Andersson fri och blev i samma situation hårt tacklad av Sif Atladottir. Detta innebar rött kort för Kristianstads lagkapten samtidigt som domaren pekade på straff för Vittsjö. Kallt och säkert satte Danesha Adams bollen i mål. Det stod 2-1 till Vittsjö då matchen blåstes av efter några minuters förlängning.

Lindahl hade inte en chans på Daneshas välplacerade staff

Det var en besviken Elisabet Gunnarsdottir som inte kunde förstå att hennes lag skulle ha så svårt för att just göra mål. Alla chanser vi hade och som vi sumpade. Att nu Sif Atladottir fick rött kort gör inte situationen lättare inför lagets nästa match som är mot Malmö.

Thomas Mårtensson är inte hellre nöjd med den spelnivå Vittsjö ligger på just nu. Han ser dock med tillförsikt framåt och menar att laget har nu tre nya spelare, det tar tid innan man börjar hitta varandra men det kommer. Både Sofie Andersson och Loes Geurts fick skador, Thomas visste dock inte vid presskonferensen hur illa det var.

Danesha Adams blev Vittsjös matchhjälte

Kvällens vinst innebär att Vittsjö med sina 28 poäng nu tar klivet upp på tredje platsen i Damallsvenskan. Leder gör LdB Malmö med 33 tätt följda av Tyresö med 31 poäng.