Vittsjös segersvit spräcktes mot Umeå.

Vittsjö. Så spräcktes till sist Vittsjö damfotbollslags fantastiska resultat, –att på över två år, inte förlora en enda hemmamatch. Matchen mot Umeå på lördagen slutade med att gästerna vann med 2-3.

För Vittsjös del så såg matchinledningen väldigt lovande ut. De första 15 minuterna var det hemmalaget som förde spelet. De 628 åskådarna såg med tillförsikt fram mot ännu en trolig vinst för sitt Vittsjö. Mer o mer började dock Umeå att ta för sig och efter drygt 13 minuter gjorde Maria Nordbrant mål för gästerna. Lite drygt 10 minuter senare kvitterade Emma Sjödal på en hörna slagen av Mandy Van den Berg. Glädjen var dock kortvarig, för tre minuter senare såg Rita Chikwelu till att gästande Umeå åter var i ledning. I 35:e minuten spelade Danesha Adams fram Sandra Adolfsson som utjämnade till 2-2. Detta var också resultatet i halvtid. Halvleken visade en hel del brister i Vittsjö försvarsspel. Lite ”onödiga” mål.
Spelet i andra halvlek fortsatte att vara jämnt. Båda lagen hade en hel del chanser. I 56:e minuten kom det avgörande målet. Det var Umeås landslagsback Emma Berglund som på en fast situation nickade in segermålet.

känslor efter domslut där Vittsjö nog skulle haft en straff

Joakim Blomqvist, tränare i Umeå var vid presskonferensen naturligtvis nöjd med vinsten. Han menade att laget i de senare matcherna tagit ett kliv framåt. Vi vågar lite mer och flera av spelarna ”tar för sig” mycket mer nu. Umeås målvakt Caroline Jönsson, höll på bred skånska med sin tränare. Hon gav samtidigt beröm till Vittsjö Arenas vaktmästare som fixat en så fin gräsyta.
Thomas Mårtensson, Vittsjös tränare, gav beröm till Sonja Fransson i målet. Det är inte lätt att efter ha suttit på bänken alla tidigare matcher med kort varsel hoppa in. Dagens match visade dock att detta gjorde Sonja mycket bra. Sonja berättade att hon på fredagskvällen fått uppgiften att vakta målet samt att hon varit riktigt nervös inför uppgiften. Thomas ser med tillförsikt framåt och menar att det tar tid och flera matcher, att få in bland annat den nya backlinjen, helt i laget. Olika språk i laget, gör inte situationen lättare. Det är bara spel och fler matcher som gäller och ger den erfarenhet vi lite saknar idag.
På frågan till både Joakim och Thomas om varför lagen har så många insläppta mål, blev Thomas återigen lite irriterad. Glöm inte att det är första året Vittsjö är i allsvenskan, vår målsättning ligger fortfarande kvar på ”topp 8”. Återigen, det tar tid att spela samman ett lag.