REVANSCHLUSTEN ÄR STOR I VGIK.

Skriv ut

VITTSJÖ. Efter fem förlustmatcher i rad är tjejerna i vårt damallsvenska lag helt inställda på att bjuda våra gästande motståndare Piteå en match på sitt naturliga sätt på hemmaplan.
Det betyder vinst. Vi var två intresserade som hade tillfälle att vara åskådare vid måndagens träning på vår fina fotbollsarena. Tekniken slipades och vi fick se en uppvisning i fantasirika metoder att få bollen i mål. Sonja klarade, som väl var, tillräckligt många sådana försök för att vi skulle känna att säkerheten finns även på den kanten av planen.
Vi pratade med några av tjejerna som på grund av skador inte aktivt deltog. Vi förklarade att vi i Portalen vill skriva att det är nödvändigheten att den stora publiken från förra året återkommer. Stödet från en hemmapublik betyder mer än man kan ana.
Vlora och Sandra uttryckte tacksamhet över att ett par från sponsorgruppen ville efterhöra läget. Det taktfasta klappandet vid hörnor och frisparkar betyder en hel del säger flickorna. Det är mycket mer inspirerande att spela inför en publik på 1200 personer mot en liten ”klick” om 300. Vi förstod att flickorna önskar känna stödet nu när motgångarna har dominerat. Därför är det viktigt att vi alla, som kan, ställer upp på söndag kl. 14.00 då vi möter Piteå.