stark publik gav stöd på Vittsjö Idrottspark!

VITTSJÖ. Vårt damallsvenska fotbollslag mötte på söndagen Mallbacken hemma. En match som Vittsjö helt klart vann spelmässigt men som slutade oavgjort 1-1. Vittsjö dominerade stort hela den första halvleken. Laget hade många chanser som borde gett utdelning.

Vittsjö hade massor av chanser.

I 13 minuten hade Elin Nilsen ett bra skott på mål, minuten senare var det Jane Ross som sköt strax utanför Mallbackens mål. Sofie Andersson var nära mål några minuter senare. Sandra Adolfsson tre minuter senare. Som en kalldusch för Vittsjölaget och publiken gjorde Jessica Schufelt i 19 minuten 0-1 till Mallbacken. Ett riktigt vackert mål som Jessica slog från vänsterkanten och som helt ställde Loes Geurts i Vittsjömålet. Inom loppet av tre minuter hade Vittsjö därefter fyra hörnor, samtliga slagna av Kirsty Yallop, men även dessa lägen blev mållösa. Vittsjös målchanser fortsatte genom bland annat Emma Sjödahl, Elin Nilsen, Emma Sjödahl igen och Kirsty Yallop. Det var dock som det gått troll i laget precision i avsluten. Den första halvleken slutade med ledning för bortalaget.

I den andra halvleken fortsatt Vittsjö att rada upp ett antal chanser. I den 65 minuten byttes till publikens stora förtjusning Ifeoma Dieke in. Fem minuter senare byttes även Mandy van den Berg in.

1-1 äntligen ett faktum!

I den 78 minuten kom äntligen målet som alla på Idrottsparken längtat efter. På passning av Emma Sjödahl satt Sofie Andersson säkert in kvitteringsmålet. Under matchens sista del fortsatte Vittsjö att föra spelet men lyckades inte få till några fler mål.

Vilken fantastisk publik! Närheten, stödet och så engagerad, detta var verkligen roligt! Ja, så uttryckte Vittsjös nyförvärv Annica Svensson sig vid presskonferensen. Ett bra betyg till den fina Vittsjöpubliken!
Simon Sjöfors, tränare i Vittsjö, var nöjd med spelet i den första halvleken. Mallbacken tätade till sitt försvar i den andra, vilket gjorde att vi fick det lite svårare. Vi vann helt klart matchen spelmässigt men är nöjda med den poäng vi fick.

Stefan Johansson, tränare i Mallbacken var inte alls nöjd. Detta är nog en av våra sämre matcher. Eller så beror det på att Vittsjö spelade klart bättre än vi trodde, det är nog, så avslutade Stefan.