Strålande underhållning på Vittsjö Idrottspark

VITTSJÖ. Publiken på Vittsjö Idrottspark bjöds på en fantastisk fotbollsmatch då Vittsjö damallsvenska lag på söndagen tog emot gästerna LDB FC Malmö. Matchen slutade med vinst för gästerna. Ett resultat som faktiskt inte riktigt speglade matchbilden.

Under den första halvleken spelade Vittsjö mycket bra. Laget visade upp ett strålande försvarsspel samtidigt som man snabbt utnyttjade tillfällen till anfallsspel. Genom Vittsjös spel fick inte Malmölaget, som idag är ett av Sveriges (kanske Europas) bästa damlag, igång något ordentligt anfallsspel.

Däremot hade Vittsjö flera farligheter som med lite tur mycket väl kunde blivit mål. Såväl Sandra Adolfsson som Elin Nilsen hade tidigt skott som strök just utanför Malmömålet.

Sofie Andersson ser bollen stryka stolpen!

Annica Svensson nickar just utanför!

I den 41:a minuten kunde dock Manon Melis på passning av Anja Mittag göra mål för gästerna. Typiskt nog var det ett ”stolpe in” -mål, vilket hemmalaget med lite tur varit mer förtjänta av. En minut senare gjorde Ramona Backman en mycket ful nerdragning som domaren Sara Persson av någon anledning endast bestraffade med gult kort.
I den andra halvleken hade Malmö lagt i en högre växel och dominerade spelet. Genom ett fortsatt strålande försvarsspel av Vittsjö, inte minst av Loes Geurts, lagets målvakt, skulle det dock dröja ända till den 78:e minuten innan gästerna kunde säkra sin seger genom att återigen Manon Melis kunde göra 0-2. Detta kom också att bli matchens slutresultat.

Thomas Mårtensson var mycket nöjd med Vittsjös spel under den första halvleken. Nog den match där vi visar upp det bästa försvarsspelet samtidigt som vi hotar på olika sätt, säger Thomas.

Jonas Eidevall, tränare för Malmö, håller med om Vittsjös starka spel. Detta gjorde bland annat att vi inte fick igång vårt passningsspel. Vittsjö är ett bra lag, mycket bättre än nuvarande tabellposition, avslutar Jonas.

Sofie Andersson understryker att Malmö är ett bra lag. Vi spelade dock dock mycket bra under den första halvleken. Det är mycket små marginaler som avgör, avslutar Sofie.

Publiken bjöds på en strålande fotbollsmatch, tyvärr blev det förlust för vårt hemmalag. Vi skall dock inte glömma att Malmö som sagt just nu definitivt är ett av Sveriges bästa lag.

Denna matchen vill jag helst glömma, tänker säkert Sara Persson!

Tyvärr gör domare Sara Persson, genom ett par mycket tveksamma domslut, säkert inte sin bästa match. Huruvida detta påverkade matchresultatet är däremot tveksamt.