Nerverna släppte, Vittsjö vann rättvist mot AIK

VITTSJÖ. Nervknutarna släppte helt i andra halvlek för Vittsjö allsvenska fotbollslag och laget fick tre poäng mot AIK. Vittsjö startade matchen bra, det såg lovande ut. Trots flertalet chanser uteblev dock målen, det kändes stundtals som spelarna var lite ängsliga, lite för försiktiga, hade man bestämt sig för att hålla nollan till varje pris. Tack vare Vittsjös stabila försvarsspel kom AIK aldrig fram till några riktigt vassa chanser. För publiken blev det dock en ganska ”tråkig” första halvlek.

Andra halvlek blev för Vittsjös del en ny match. Det såg ut som att nervknutarna hade släppt. Redan efter två minuter gjorde Emma Andersson 1-0 till hemmalaget.

Strax efter var Sofie Andersson nära att dryga ut ledningen men hon fick dock vänta fem minuter tills hon på passning av Sandra Adolfsson kunde utöka ledningen till 2-0.

I detta läget rådde det ingen tvekan om vem som förde spelet på plan. I 85 minuten fick Vittsjö frispark strax utanför straffområdet. Denna förvaltade Mandy Van den Berg på ett glimrande vis. Hon hittade en lucka i AIK- försvaret och bollen gick in i målvaktens högra hörn. En mycket rättvis seger med 3-0 var ett faktum då matchen blåses av efter 91 minuter.

Efter matchen mötte vi bland annat en glad Simon Sjöfors, ”nu har nervknutarna släppt”, ”laget visar upp en jäkla fin moral”, ”vi går ner oss lite i slutet av första men kommer igen riktigt i andra halvlek” var omdömen som Simon uttryckte vid presskonferensen.

Sofie Andersson menar att laget försökt dra nyttan av tidigare tuffa matcher och nyttjat dessa erfarenheter till ett positivt tänk för laget.
Emma Andersson var jätteglad över sitt premiärmål i allsvenskan. Skönt att få göra mål, jag var på rätt plats och så blev det mål, säger Emma. Man måste ge allt, som hela laget gjorde idag. Då får man ut ett positivt resultat, vi vann matchen, avslutar Emma.
Vittsjös lagledning fick frågan angående lagets målsättning för året. Simon Sjöfors svarade att målet är att ha minst två lag bak oss vid seriens slut. Man måste inse att vi är en liten förening som inte har de resurser ett storstadslag troligen har. Vi är faktisk den enda ”byn” som finns med i årets Damallsvenska.