Vittsjö vann nervig hemmamatch mot Jitex

VITTSJÖ. Vittsjö tog efterlängtade 3 poäng i lördagens hemmamatch mot Jitex genom att vinna med 2-1.

Matchen kom att bli en nervös tillställning för båda lagen och även för publiken. Båda lagen började aningen försiktigt men med ett visst spelövertag för Jitex. Många i publiken kände säkert oro inför hur detta skulle sluta för vårt hemmalag. Tjugo minuter in i matchen verkade det dock som den inledande nervositeten släppte för våra tjejer. Vittsjö tog mer och mer över spelet och hade flera farliga målchanser detta genom både Elin, Sofie och Jane.

Sandra Adolfsson sätter 1-0 till Vittsjö!

I den 42 minuten kom också utdelningen genom att Sandra Adolfsson på passning av Emma Sjödahl gav Vittsjö ledningen med 1-0.

Publiken fick äntligen höra Stig Sjöberg blåsa välkomna fanfarer i sin kornett.

Jitex kom tillbaka redan från start i den andra halvleken vilket åter gav publiken oro. Sju minuter in i andra halvleken kom också kvitteringsmålet genom Filippa Curmark. Kvitteringsmålet verkar dock ha gett Vittsjötjejerna ännu mer energi och vilja. Mandy Van den Berg hade skott i målställningen och även Sandra, Sofie, Elin och Emma hade skott mycket nära mål. I den 73 minuten får Vittsjö en straff som Jane Ross säkert placerar i målvaktens högar hörn.

Jane Ross sätter ett hårt skott förbi målvakten, 2-1 till Vittsjö.

Publiken skall ha en stor eloge för sin insats! De 345 som fanns på plats hördes verkligen, detta måste varit ett bra stöd för laget.

Publiken tackades efter matchen av Vittsjö- spelarna.

Det är inte ofta domarna får beröm, men i detta fall är faktiskt Sara Persson värd beröm. Hon var säkert medveten om den nervositet som fanns i båda lagen. I stället för att ta till tråkiga domslut, påtalade hon flera gånger på ett lugnt sätt för spelarna,  ”nu lugnar vi ner oss och spelar fotboll”.

Jitex tränare Jerry Carlsson menade efter matchen att man gjort en bra inledning av matchen men att Vittsjö därefter tagit över. Efter idel förluster blir laget ”lite darrigt”. Oaktat förlusten var Jerry stolt över lagets insats på Vittsjö Idrottspark.
Vi började lite krampaktigt men blir bättre efter hand sade Thomas Mårtensson. Dagens vinst är naturligtvis bra för lagets självförtroende inför kommande matcher, tillägger Thomas.