Snöplig förlust för Vittsjö trots bra andra halvlek

GÖTEBORG. Vittsjö förlorade med 3-1 mot Kopparbergs/ Göteborg FC på ett regntungt Valhalla inför 288 åskådare. Vittsjö hade i inledningen svårt att få ordning på sitt spel och först efter en halvtimme fick vi se laget spela bra anfallsfotboll.

Antonia Göransson reducerade till 2-1

Det var Göteborg som från start tog kommandot i matchen. Redan i den 15 minuten tog hemmalaget också ledningen genom Lieke Martens. Göteborg fortsatte vara det lag som skapade farligheterna. Knappa kvarten senare ökade Göteborg sin ledning till 2-0 genom Gabriella Maria Melis som ”stal” bollen efter schabbel mellan Ifeoma Dieke och Cecille Kramer. Detta hade naturligtvis inte Vittsjölaget råd med. Nu verkade det som underläget kanske blev en väckarklocka för laget. I detta läge då halva första halvlek var spelad, började Vittsjö ordning på sitt spel. Lisa Klinga hade strax före pausvilan ett farligt skott mot Göteborgsmålet.

Vittsjö startade den andra halvleken nästan som ett nytt lag. Nu fick vi se en helt annan match där det istället var Göteborg som faller tillbaka. I den 52 minuten kunde ganska naturligt Antonia Göransson på passning från Therese Björk reducera till 2-1. Vittsjö fortsatte med att spela bra fotboll.

Jane Ross nickade i ribban

Jane Ross var så när att reducera i den 79 minuten då hon nickade bollen i ribban med studs ner strax utanför mållinjen. Med lite flyt i detta läget och mål, hade troligen matchresultatet blivit helt annorlunda med tanke på att Göteborgslaget samtidigt hade problem att få ordning på sitt spel. Lisa Klinga fick i den 74 minuten en rejäl smäll som vad det verkade tog i huvudet. Hon lämnade planen men återkom glädjande i spel några minuter senare. I den 89 minuten kom holländska Lieke Martens att bli tvåmålsskytt då hon punkterade matchen genom att göra 3-1 till Göteborg.