Vittsjö delade poäng med Kristianstad

VITTSJÖ. De 761 som såg matchen mellan hemmalaget Vittsjö och gästande Kristianstad kom att bjudas på en väldigt jämn och underhållande match.

Skott i stolpe, är tyvärr inte mål!

Roligt att se att båda lagen kämpar ända till matchslut, säger Sveriges förbundskapten Pia Sundhage.

Pia Sundhage förbundskapten för svenska landslaget var en av åskådarna, hon var nöjd med det hon sett. Två fantastiska mål, jag gläds även över att båda lagen verkligen kämpade ända till slutet.

Redan i den första minuten hade Jane Ross ett dundrande skott i ribban. Under den första halveken var det Vittsjö som var det lag som stod för de verkliga farligheterna. Jane Ross fortsatte med farliga skott mot Kristianstadsmålet och även Michelle Pao sköt ett skott som sånär hade kunnat bli mål, skottet tog i målställningen. Under denna halvlek hade Kristianstad faktiskt bara presterat ett enda skott mot Vittsjömålet! Lagen gick till pausvila med 0-0 på resultattavlan. Sett mot matchbilden var detta inte helt rättvist. Vittsjö borde haft minst ett mål i detta läge, men så kan det vara i fotboll.

Den andra halvleken han bara bli två minuter gammal då Ida Rebecca Geuhai på passning av Amanda Edgren gjorde 1-0 till gästande Kristianstad. Totalt kom fortsättningen även av den andra halvleken att spegla en match mellan två jämnstarka lag. I den 62 minuten byttes Antonia Göransson in och ut gick Michelle Pao.

Linda Sällström bidrar med både enorm vilja o snabbhet i Vittsjölaget!

Samma gäller för superslitvargen Jane Ross!

Den jämna matchen kom att fortsätta. I den 75 minuten gjorde Linnea Jonasson sin debut i damallsvenskt sammanhang genom att avlösa Therese Björck. Även Kristianstadslaget genomförde två byten.

Regnet faller, Sandra Adolfsson nickar rättvist in mål mot Kristianstad

I den 83 minuten kom så genom Sandra Adolfsson den efterlängtade och faktiskt rättvisa kvitteringen till 1-1. Målet nickades in av Sandra på en passning från Lisa Klinga. Halvleken fortsatte med att Antonia Göransson och Kirsty Yallop båda hade farliga skott mot Kristianstadsmålen. Under motsvarande tid skapade faktiskt inte gästerna en enda farlig situation. Då Domare Tess Olofsson i den 91 minuten blåste av matchen stod det 1-1 på resultattavlan. Ett resultat inte helt rättvist sett till de farligheter som lagen skapat under matchen.

Vi, sädesärlor, försökte visa väg för Vittsjömålen, jag är ny på IP, bara ett år gammal, därav min inte "riktiga" färgfrydnad"!

Summan av matchen är att gästande Kristianstad kom undan med ”blotta förskräckelsen” i en match där resultatet sett till spelprestation borde varit en klar hemmaseger.

Vilket lag vi hejar på går inte att ta miste på, eller?

Elisabet Gunnarsdóttir, tränare för Kristianstadslaget menade likväl vid presskonferensen att 1-1 var ett rättvist resultat. Vi blev passiva i mitt och skapade för lite press. Efter 1-0 målet blir vi bekväma, detta innebär att Vittsjö börjar rinna igenom. Antonia Göransson skapar flera farligheter och vi missar flera markeringar, berättar Elisabet.

Mia Carlsson, med rötter från Skånes Fagerhults FC och även i VGIK, menade att vi tyckte vi hade kontroll men vi missade för många markeringar. Vid kvitteringsmålet missade vi helt helt Sandra Adolfsson.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö var nöjd med första halvlek. Vi hittar ytor, otur med både ribbskott och stolpskott. Vi tappar tyvärr lite självförtroende vid 0-1 målet. Totalt skapar vi många farliga målchanser, avslutar en inte riktigt nöjd Thomas.

Pia Sundhage, förbundskapten för svenska landslaget på min fråga om vad hon tyckte om matchen. -Roligt att se att båda lagen kämpar ända till matchslut. Jag tycker det var två fantastiskt fina mål. Vad gäller de spelare jag närmast ville titta på, Lisa Klinga, Sandra Adolfsson och Mia Carlsson, så är det ömsom vin o ömsom vatten. Jag vill nog följa dessa spelare över en lite längre tid, avslutar Pia Sundhage.

Av damallsvenska serien 2015:s totalt 22 matchomgångar återstår nu enbart fyra matcher, två av dessa fyra kommer för Vittsjölagets del att vara hemmamatcher. Den 27 september spelar Vittsjö borta mot Mallbackens IF Sunne. Den 3 oktober är det hemmamatch Hammarby, detta följs av åter en hemmamatch, detta mot Umeå den 11 oktober. Säsongen avslutas för Vittsjös del med en bortamatch den 18 oktober mot Örebro.