Vittsjö spelar i damallsvenskan även 2016!

VITTSJÖ. De nästan 600 åskådarna på Vittsjö Idrottspark kom under hemmamatchen mot gästande Hammarby att bjudas på ett mycket energifyllt spel från båda lagen. Slutresultatet kom att bli oavgjort 1-1.

Matchen kom redan från start att bli en intensiv och stundtals ganska tuff match.

En bidragande anledning till detta var att Domare Edin Kahrimanovic hade lagt ”ribban” för sina domslut ganska högt. Redan i den första matchminuten var Jane Ross sånär att ge hemmalaget ett ledningsmål. Även Shelina Zadorsky och Johanna Andersson hade farliga skott mot mål. Den första halvleken kom dock att sluta mållös.

En kvart in i den andra halvleken fick Vittsjö en hörna. Denna slogs av Shelina Zadorsky och Sandra Adolfsson var framme med foten och det efterlängtade ledningsmålet för hemmalaget var ett faktum.

Hammarby som slåss för att klara sig kvar i allsvenskan skapade ett par chanser att kvittera men Shannon Lynn i Vittsjömålet avvärjde säkert.

Vittsjö fortsatte att skapa farligheter genom bland annat Jane Ross, Linda Sällström och Kirsty Yallop. Sofia Lundgren i Hammarbymålet räddade en av dessa bollar troligen då den passerat mållinjen. I den 88 minuten kvitterade Hammarby genom Elina Johansson. 1-1 kom också att bli slutresultat för matchen.

Ifeoma Dieke skadades, hur illa det är med hennes fot är oklart just nu.

Per Lagerström, tränare för Hammarby, var vid presskonferensen besviken över resultatet. Vi hade verkligen behövt åka härifrån med tre poäng. Matchbilden blev dock som vi förväntat oss. Vi är inte helt vana vid naturgräs och detta skapade problem för oss. Vittsjö är också ”giftiga”, Linda Sällström och Jane Ross är inte lätta att tas med. Jag är dock glad över laget. Spelarna är väldigt  positiva och ger inte upp. Vi ser fram emot matchen mot Mallbacken och hoppas vi kan säkra tre poäng på Strandvallen.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö menade att byter man spelsystem till 4-4-2, så tar det lite tid att komma igång. Redan i den andra halvleken tycker jag att vi började fungera. Resultatet av avslut mot mål ser bra ut. Jag är nöjd med mittfältet och tycker att omställningarna fungerar bra. Tråkigt med baklängesmålet.
Nu tittar vi framåt och ”uppåt”. Nästa helg möter vi Umeå och då hoppas jag våra 21 poäng skall bli 24, avlutar Thomas.