Vittsjöförlust mot bollskickligt Rosengård

VITTSJÖ. På onsdagskvällen mötte Vittsjö GIK damallsvenska fotbollslag gästande svenska Mästarna FC Rosengård i en match i Svenska cupen. Vittsjö förlorade matchen med 2-0.

Sällströms skott strök stolpen

Rosengård tog redan från matchstart kommandot i matchen. Vittsjö visade återigen upp en utomordentlig laganda och ett mycket starkt försvarsspel. I den 7 minuten var Linda Sällström fri med malmömålvakten och ett ledningsmål för hemmalaget var mycket nära. Samma sak upprepades i den 36 minuten då återigen Linda Sällström kom fri och sköt ett skott som strök den bortre stolpen. Två minuter senare tog Rosengård genom Iina Salmi ledningen. Ett vackert nickmål som helt ställde Vittsjöförsvaret och utomordentliga Shannon Lynn i målet.

I den andra halvleken fortsatte samma matchbild. Ett starkt och bollskickligt Rosengård dominerade bollinnehavet och hemmalaget fortsatte ett skickligt och imponerande försvarsspel. Rosengård utökade en bit in i halvleken sin ledning till 2-0 genom Hanna Persson. Detta kom även att bli slutresultatet.

Shannon Lynn i Vittsjömålet utsågs till lagets bästa spelare.