Fotboll i Verum

VERUM. Efter turbulensen och stridigheterna i Verums fotbollslag där spelande tränaren Putte Kronholm avgick mitt i säsongen, (detta kunde man läsa om i Norra Skåne tisdagen den 21/6), var det dags för hemmamatch mot topplaget IK Kamp. VerumKamp2.JPG - 4.74 MB

Verum som började mycket bra hade oturen att få ett mål mot sig i 13 spelminuten, när Kamp gjorde 1-0. Efter de två storförlusterna klubben drabbats av i de två senaste matcherna var det nog några av spelarna och några bland publiken som tänkte inte nu igen. När sedan motståndarna fick ett mål i 18 minuten godkänt där hela bollen inte var över linjen innan målvakten slog undan bollen. 3-0 till Kamp i 23 spelminuten kom när en Verumsspelare fick en konstig träff på bollen så den skruvade sig förbi den egna målvakten. Således skrevs halvtidsresultatet 3-0 till Kamp.

VerumKamp6.JPG - 4.93 MB

Verum taktikpratar i halvtid med lagledarna Sven Larsson och Fredrik Nilsson

Verum pratade sig samman i pausen och gjorde en mycket bra andra halvlek trots att de fick sin bäste målgörare utvisad i den 11 minuten, efter att Henrik Marke fått sitt andra gula kort. Det gula kortet i andra halvleken var korrekt men varningen i första halvleken var mycket tvivelaktig. Även Kamp borde fått en man utvisad efter en mycket ful tackling av Verums Jacob Rudenstam. 4-0 till Kamp kom efter ett mycket snyggt anfall i 17 minuten av andra halvleken. Slutresultatet 5-0 till Kamp borde inte godkänts eftersom det var ett mycket misstänkts offside läge.

Trots förlusten med 5-0 gjorde Verum en mycket bra match, med lite tur hade Joel Nilsson satt någon av de chanser han hade. Joel som enligt Putte Kronholm hade lämnat klubben tillsammans med honom var en av Verums bästa spelare, tillsammans med Sebastian Nilsson som har tagit över tränarsysslan tills vidare. Alla i Verumslaget, några så unga som 17 år bl.a. Jacob Ruderstam, och så åldermännen Åke Karlsson 50 år och Kristian Nilsson 48 år, kämpade tappert hela matchen. Detta var sista hemmamatchen innan sommaruppehållet, nästa hemmamatch blir fredagen den 19 augusti mot Skånes Fagerhult IF